Ποιους κινδύνους κρύβει το μακιγιάζ;

0

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, περισσότερες από τις μισές γυναίκες χρησιμοποιούν προϊόντα μακιγιάζ χωρίς να ελέγξουν τις οδηγίες για το διάστημα χρήσης. Αρχικά λοιπόν, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι συσκευασίες των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε είναι καθαρές, ότι δεν έχουν λήξει και φυσικά δεν αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα, όπως είναι η βλεφαρίτιδα ή η ξηροφθαλμία. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον οφθαλμίατρό μας. Για τους παραπάνω λόγους, να αγοράζουμε συσκευασίες καλλυντικών μικρές σε ποσότητα, έτσι ώστε να τις αντικαθιστούμε το συντομότερο δυνατόν.

Το μακιγιάζ, γενικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα στα μάτια μας, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα, αρκεί να κάνουμε έναν καλό καθαρισμό. Υπάρχουν πολλά καλλυντικά που έχουν εφαρμογή στον καθαρισμό των ματιών και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε συνδυαστικά με συνθετικά δάκρυα.

Βέβαια, η κακή χρήση των καλλυντικών μπορεί να βουλώσει κάποιους από τους μικρούς αδένες που υπάρχουν στο χείλος του βλεφάρου μας και να δημιουργήσει φλεγμονή. Το φαινόμενο αυτό εκδηλώνεται συνήθως με το χαλάζιο, δηλαδή ένα σπασμένο αδένα μέσα στο βλέφαρό μας που πονάει πολύ, είναι αισθητικά κακόγουστο και απαιτεί εντατική θεραπεία από τον οφθαλμίατρό μας.

Πρέπει ακόμα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μικροτραυματισμούς που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ ή του ντεμακιγιάζ.

Τέλος θα πρέπει κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κάποιο καινούριο καλλυντικό να το δοκιμάζουμε πρώτα σε ένα άλλο σημείο του σώματός μας, μακριά από τα μάτια, σε μια λιγότερο ευαίσθητη περιοχή, όπως ο βραχίονας για να δούμε αν έχουμε κάποια αλλεργία σε αυτό.

Μοιραστείτε το :