Υπερμετρωπία – συμπτώματα & διάγνωση

0

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας;

Τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Ο γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς η κατάσταση αυτή επηρεάζει εσάς.

Τα κοινά σημεία και συμπτώματα της υπερμετρωπίας περιλαμβάνουν:

  • Πονοκεφάλους
  • Καταπόνηση των ματιών
  • Αλληθωρισμός
  • Θολή όραση, ειδικά για κοντινά αντικείμενα

Πώς γίνεται διάγνωση της υπερμετρωπίας;

Ένας γιατρός μπορεί να κάνει διάγνωση της υπερμετρωπίας και άλλων διαθλαστικών σφαλμάτων κατά τη διάρκεια μιας διεξοδικής οφθαλμικής εξέτασης.   Οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση συχνά επισκέπτονται τον γιατρό με παράπονα για οπτική δυσφορία ή θολή όραση.

Η υπερμετρωπία μπορεί να διορθωθεί με  γυαλιά,  φακούς επαφής ή  χειρουργική επέμβαση.

Τα γυαλιά είναι ο απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος για να διορθώσετε την υπερμετρωπία.  Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φακούς που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα και να σας βοηθήσει να δείτε καλύτερα.

Οι φακοί επαφής λειτουργούν υποκαθιστώντας την πρώτη επιφάνεια διάθλασης για την είσοδο φωτός στο μάτι, προκαλώντας πιο ακριβή διάθλαση ή εστίαση.  Σε πολλές περιπτώσεις, οι φακοί επαφής παρέχουν σαφέστερη όραση,  ευρύτερο οπτικό πεδίο και μεγαλύτερη άνεση.  Είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή αν είναι τοποθετημένοι και χρησιμοποιούνται σωστά. Ωστόσο, οι φακοί επαφής δεν είναι σωστοί για όλους.  Συζητήστε αυτό με τον γιατρό σας.

Η Διαθλαστική Χειρουργική στοχεύει στη μόνιμη αλλαγή του σχήματος του κερατοειδούς που θα βελτιώσει τη διαθλαστική όραση.  Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει την εξάρτηση από τη χρήση γυαλιών οράσεως και φακών επαφής.  Υπάρχουν πολλοί τύποι διαθλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων και οι χειρουργικές επιλογές θα πρέπει να συζητηθούν με τον γιατρό σας.

 

Πηγή: National Eye Institute, National Institutes of Health (NEI/NIH)”

 

Μοιραστείτε το :