Μακιγιάζ για τα μάτια!

0

Οι makeup artists γνωρίζουν και ξέρουν πως να αναδείξουν το βλέμμα, ακολουθώντας κάποιους κανόνες μακιγιάζ βάσει του σχήματος ματιών. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις συμβουλές τους.

 

Εάν έχετε σχήμα ματιών με φορά προς τα επάνω

Αυτό το σχήμα ματιών είναι συνήθως πιο φαρδύ στις εξωτερικές γωνίες, οπότε θα πρέπει να τραβήξετε όλη την προσοχή σε εκείνο το σημείο. Τονίστε το επάνω βλέφαρο με μία σκούρα ματ σκιά – συνήθως στο χρώμα του καφέ -, και απλώστε το χρώμα προς τα επάνω προς το σημείο που διπλώνει το βλέφαρο, αλλά μόνο στο εξωτερικό ένα τρίτο του βλεφάρου. Στη συνέχεια φωτίστε το υπόλοιπο βλέφαρο με μια σαμπανιζέ απόχρωση.

Εάν έχετε σχήμα ματιών με φορά προς τα κάτω

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια πιο έντονη γραμμή με ένα μαλακό μολύβι ή με σκιά στην εξωτερική γωνία της γραμμής του επάνω βλεφάρου, ώστε να μπορείτε να την απλώσετε προς τα έξω και επάνω προς τον κρόταφό σας. Με αυτόν τον τρόπο τα μάτια θα δείχνουν μεγαλύτερα και οι άκρες τους ανεβασμένες προς τα πάνω.

Εάν έχετε στρογγυλά μάτια

Τα στρογγυλά μάτια είναι πλατιά σε όλο τους το μήκος, οπότε θα πρέπει να τα επιμηκύνετε. Απλώστε ελαφρά προς τα έξω τη σκιά και το μολύβι και βάλτε επιπλέον μάσκαρα στο εξωτερικό ένα τρίτο των βλεφαρίδων σας. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό εφέ!

Εάν έχετε σχήμα ματιών με βαριά βλέφαρα

Τα βαριά βλέφαρα μπορεί να ρίχνουν μια σκιά που να κάνει τα μάτια, να δείχνουν πιο μικρά, οπότε θα πρέπει να απλώσετε μια bronze πούδρα κατά μήκος της κάτω βλεφαρίδας. Το μεταλλικό χρώμα φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάνοντας όλη την περιοχή να δείχνει μεγαλύτερη.

Μοιραστείτε το :