Συμβουλές για τη φροντίδα των ματιών

0

Η υγεία των ματιών μας θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Καθημερινά υπόκεινται σε τεράστια πίεση, που προκαλεί σταδιακά βλάβες στην όρασή μας—ειδικά όσο περνούν τα χρόνια.

Ακολουθήστε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές για την προστασία τους.

Να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για να προστατεύουμε τον αμφιβληστροειδή μας από τις βλάβες, καθώς επίσης είναι και πρακτικά για αισθητικούς λόγους καθώς αναστέλλουν τη δημιουργία ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

Προστατευτικά ματιών

Αν η δουλειά σας συμπεριλαμβάνει την παρουσία επικίνδυνων ουσιών στον αέρα, πρέπει να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι προστατευτικών ματιών. Επιπλέον, όταν βρίσκεστε κοντά σε νερό, η προστασία είναι αναγκαία, καθώς η επιφάνεια του νερού αντανακλά το φως ακριβώς πάνω στα μάτια μας.

Βελτιώστε τη διατροφή σας

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην όρασή μας. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, για παράδειγμα, περιέχουν συστατικά που προλαμβάνουν τη φθορά της ηλικίας και τον καταρράκτη. Τα ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, με τα πολύτιμα λιπαρά ωμέγα-3 είναι επίσης πολύ δυνατοί σύμμαχοι, όπως και τα εσπεριδοειδή.

Διακόψετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στο διπλάσιο ή και στο τριπλάσιο.

Κάνουμε διάλειμμα από τον υπολογιστή

Η πολύωρη χρήση του υπολογιστή μπορεί να κάνει τα μάτια μας να πονέσουν και να είναι ξηρά. Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα, περίπου κάθε είκοσι λεπτά. Αν νιώθετε πόνο στα μάτια, ή μια αίσθηση καψίματος, μιλήστε αμέσως με έναν οφθαλμίατρο.

Κλείστε ένα ραντεβού με οφθαλμίατρο

Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, προσπαθήστε να βρίσκετε χρόνο για ένα ραντεβού με τον οφθαλμίατρο. Όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί κάποιο πιθανό πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να το αντιμετωπίσετε.

Μοιραστείτε το :