Αυτές είναι οι 6 κακές συνήθειες που «γερνάνε» τα μάτια σας

0

Μήπως ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των ατόμων, οι οποίοι βλάπτουν τους οφθαλμούς τους, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν. Σας παραθέτουμε τις έξι κακές συνήθειες, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των οφθαλμών.

1. Τρίβετε τους οφθαλμούς σας
Το δέρμα γύρω από την οφθαλμική περιοχή, αποτελεί την πρώτη περιοχή του προσώπου στην οποία γίνονται ορατά τα σημάδια του χρόνου. Το τρίψιμο σε αυτή την περιοχή, μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία των μαύρων κύκλων. Συχνό αποτέλεσμα αποτελεί και η βλεφαρόπτωση.

2. Δεν φέρατε τα γυαλιά ηλίου σας
Ακόμα και εάν έχετε προμηθευθεί καινούργια γυαλιά ηλίου, ξεχνάτε πολλές φορές να τα πάρετε μαζί σας, με αποτέλεσμα την έκθεση των οφθαλμών σας στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Η μακροχρόνια έκθεση των οφθαλμών στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, μπορεί να επιφέρει εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καταρράκτη, ακόμα και έγκαυμα στην οφθαλμική περιοχή.

3. Καπνίζετε
Το κάπνισμα δεν αποτελεί απειλή μόνο για κάποια συγκεκριμένα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Αποτελεί απειλή και για τους οφθαλμούς. Έρευνες έχουν συνδέσει το κάπνισμα με την ανάπτυξη του καταρράκτη, της εκφύλισης ωχράς κηλίδας και της ξηροφθαλμίας. Μάλιστα τα άτομα που καπνίζουν, εμφανίζουν έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες απώλεια της όρασης, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

4. Η κακή διατροφή
Εάν συνηθίζετε να τρώτε fast food, τότε δεν λαμβάνετε όλα αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της υγείας των ματιών σας. Η διατροφή που βασίζεται στα λαχανικά, τα ψάρια και τα φρούτα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρότατων οφθαλμικών παθήσεων.

5. Μη επαρκής ύπνος
Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, τότε επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος στην οφθαλμική περιοχή. Η αϋπνία προκαλεί θολή όραση, μαύρους κύκλους και ξηροφθαλμία.

6. Δεν πίνετε όσο νερό, θα έπρεπε
Εάν πίνετε λιγότερο από 8 ποτήρια νερό ημερησίως και καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νάτριο, τότε προκαλείτε αφυδάτωση στον οργανισμό σας. Άμεσο αποτέλεσμα, οι δακρυϊκοί πόροι να μην μπορούν να παράγουν την απαιτούμενη ποσότητα δακρύων, η οποία συμβάλει στον καθαρισμό και την προστασία των ματιών.

Μοιραστείτε το :