Οφθαλμοπλαστική και αισθητική οφθαλμολογία

0

Η αισθητική οφθαλμολογία αποτελεί ιποειδικότητα της οφθαλμολογίας και είναι αναπτυγμένη στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η αισθητική οφθαλμολογία ασχολείται με τις αισθητικές επεμβάσεις των ματιών, στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια.

Η αισθητική βλεφαροπλαστική είναι η πλαστική επέμβαση που πραγματοποιείται στην περιοχή των βλεφάρων και στις «σακούλες» κάτω από τους οφθαλμούς. Επεμβαίνει στην αποκατάσταση των σημείων όπου έχουν επηρεαστεί από ασθένειες όπως είναι το χαλάζιο, οι κύστες, τα ογκίδια καθώς και οι όγκοι βλεφάρων.

Οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται από την σύγχρονη τεχνολογία ως προς την αποκατάσταση των καταστρεμμένων ιστών. Εφόσον πραγματοποιηθεί επέμβαση με ραδιοσυχνότητες δεν απαιτείται αναισθησία, καθώς η τοπική αναισθησία σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετή.

Το Botox είναι ένας άλλος τρόπος οφθαλμοπλαστικής. Πρόκειται για μια χειρουργική – φαρμακευτική διαδικασία ως προς την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης στη περιοχή γύρω από τους οφθαλμούς. Μια δεκάλεπτη θεραπεία από ενέσεις, επιφέρει απίστευτα αποτελέσματα καθώς ακινητοποιεί τους μυείς. Η μια θεραπεία μπορεί να κρατήσει έως και 6 μήνες.

Εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για ενέσεις που γίνονται στην περιοχή των οφθαλμών και γεμίζουν τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα κρατά έως και 8 μήνες και πρόκειται για μία πολύ ασφαλή μέθοδος που περιέχει μια ουσία που απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως ακριβώς και η φυσική υαλουρονάνη του σώματος.

Η μεσοθεραπεία κρίνεται ως κατάλληλη για τα γερασμένα δέρματα. Δίνει λάμψη και ελαστικότητα στην περιοχή γύρω από τα μάτια και το μέτωπο. Μια μέθοδος που θρέφει το δέρμα, καθώς οι ενέσεις απελευθερώνουν αμινοξέα και βιταμίνες. Αρχικά η επέμβαση αυτή γίνεται ανά δυο μήνες αλλά στη συνέχεια δυο φορές το χρόνο.

Χημικό Peeling. Γίνεται ανανέωση της περιοχής γύρω από τους οφθαλμούς, έπειτα από απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Οι λεπτές ρυτίδες μειώνονται καθώς και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
Οι φακοί επαφής, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε έγχρωμοι είτε διορθωτικοί, αποτελούν άλλον έναν τρόπο οφθαλμοπλαστικής. Η εφαρμογή των εν λόγω φακών γίνεται για αποφυγή των γυαλιών οράσεως . Η εφαρμογή των πολυεστιακών φακών επαφής, βοηθά στην αντικατάσταση των γυαλιών που χρησιμοποιούνται για την πρεσβυωπία.

Μοιραστείτε το :