Πως ο αλκοολισμός φαίνεται από τα μάτια

0

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το χρώμα των ματιών καθορίζεται από τα γονίδια, ενώ το ίδιο περίπου θεωρούν πως συμβαίνει και στις περιπτώσεις αλκοολισμού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ στις ΗΠΑ, θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο η ροπή προς την υπερκατανάλωση του αλκοόλ, μπορεί να συσχετιστεί με την απόχρωση των οφθαλμών.
Σύμφωνα με τη μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Medical Genetic, τα άτομα με ανοιχτόχρωμους οφθαλμούς, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουν έστω μια φορά στη ζωή τους προβλήματα αλκοολισμού, σε σύγκριση με τα άτομα με σκουρόχρωμους οφθαλμούς.

Για να καταλήξουν, ωστόσο, στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα DNA από 1.263 άτομα τα οποία είχαν εκδηλώσει εξάρτηση από το αλκοόλ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα άτομα που είχαν ανοιχτόχρωμους οφθαλμούς, κυρίως όσοι είχαν γαλανά μάτια, εκδήλωναν την εξάρτηση αύτη, με μεγαλύτερη συχνότητα.

Η κατανόηση του γενετικού υπόβαθρου μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς, να αναγνωρίσουν βάση γονιδίων, ποια άτομα κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διαταραχές, όπως είναι ο αλκοολισμός, κοιτάζοντας απλά το χρώμα των ματιών.

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και από επιπλέον δοκιμές, πριν δοκιμαστούν στην κλινική πράξη.

Μοιραστείτε το :