Γιατί οι άνθρωποι κλαίνε και τι είναι τα δάκρυα;

0

Ο ανθρώπινος οφθαλμός παράγει δάκρυα όχι μόνο για να εκφράσει τα συναισθήματα του ανθρώπου, αλλά και για να προστατευθεί από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς κινδύνους (σκόνη).

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι δακρύων. Τα βασικά δάκρυα, τα οποία κάνουν την εμφάνιση τους με σκοπό να υγράνουν τον οφθαλμό, δρώντας ως λιπαντικό. Τα αντανακλαστικά δάκρυα τα οποία παράγονται όταν κάτι ενοχλήσει τον οφθαλμό και τα συναισθηματικά δάκρυα τα οποία παράγονται ανάλογα με την συγκινησιακή φόρτιση.

Γιατί οι άνθρωποι κλαίνε;

Η επικρατέστερη θεωρία η οποία απαντά στην παραπάνω ερώτηση αναφέρει πως στα συναισθηματικά δάκρυα υπάρχουν πρωτεΐνες, οι οποίες εμπεριέχονται στις ορμόνες του ανθρώπου.

Όταν οι συγκριμένες ορμόνες φτάσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, μέσω των δακρύων απελευθερώνουν τις πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα την πτώση των επιπέδων τους και την άμεση συναισθηματική ανακούφιση μας.

Οι γυναίκες, οι οποίες διαθέτουν περισσότερες ορμόνες σε σύγκριση με τους άντρες, είναι και πιο ασταθείς ( κλαίνε πιο εύκολα, είναι πιο ευαίσθητες).

Γιατί κλαίνε τα βρέφη;

Τα βρέφη κλαίνε διότι το κλάμα αποτελεί τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας τους. Εάν ωστόσο το βρέφος συνεχίζει να κλαίει παρόλο που όλες οι βασικές του ανάγκες έχουν επιλυθεί, τόσο σημαίνει πως κάτι άλλο είναι αυτό που το ενοχλεί και μέσω του κλάματος μας οδηγεί στον εντοπισμό του προβλήματος.

Μοιραστείτε το :