Πως αντιμετώπισα το οφθαλμολογικό μου πρόβλημα

0

Ανά καιρούς έχω δηλώσει πως πιστεύω στο κακό… μάτι, ωστόσο ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου τύχαινε κάτι τόσο ενοχλητικό, μα κυρίως μεταδοτικό. Για αυτό και μπαίνω στη διαδικασία να σας ενημερώσω σχετικά με το αδενοϊό, μια νέα οφθαλμολογική πάθηση, της οποία τα συμπτώματα δεν διαφέρουν σε τίποτα με εκείνα της απλής μόλυνσης των οφθαλμών.

Τα συμπτώματα του αδενοϊού και η αντιμετώπιση του

Όλα ξεκίνησαν με έναν έντονο ερεθισμό του οφθαλμού και επειδή η παραπάνω πάθηση μοιάζει με την απλή μόλυνση του οφθαλμού, έρχεται μια θεραπεία η οποία πολλές φορές δεν είναι και η σωστή. Για τον αδενοϊό δεν υπάρχει θεραπεία, χορηγούνται αντιβιοτικά και κολλύρια ως προς τον περιορισμό της μόλυνσης και μείωση του ερεθισμού. Η πάθηση αυτή μπορεί να διαρκέσει από δυο εβδομάδες έως και ενάμιση μήνα, μέχρι ο ιός να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Συχνά στα άτομα τα οποία δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία, μπορεί να δημιουργηθούν στίγματα στον κερατοειδή, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της όρασης.

Ο ιός αυτός είναι άκρως κολλητικός και μεταδίδεται από τα χέρια, τα μαξιλάρια και τις πετσέτες, για αυτό θα πρέπει να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής.

Σε περίπτωση που αισθάνεσθε την παραμικρή ενόχληση στους οφθαλμούς σας, μην το αμελείται, επισκεφθείτε άμεσα τον οφθαλμίατρο σας για σωστή διάγνωση.

omorfamystika.gr

Μοιραστείτε το :