Αποκτώντας καθαρότερο βλέμμα

0

Οι ρυτίδες, οι σακούλες κάτω από τα μάτια και οι μαύροι κύκλοι, προκαλούν πανικό στις γυναίκες με την εμφάνιση τους.

Ποιοι είναι όμως οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων που συχνά προκαλούνται από την κούραση και την προχωρημένη ηλικία.

Οι ρυτίδες στην περιοχή των οφθαλμών εμφανίζονται λόγω της προοδευτικής χαλάρωσης του δέρματος , σε συνδυασμό με τις συσπάσεις που πραγματοποιούνται κατά το βλεφάρισμα. Πως όμως θα αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο την εμφάνιση τους; Θα ήταν ιδανικό να προφυλάξετε την περιοχή των οφθαλμών από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου με χρήση των γυαλιών ηλίου. Για να ξεκουράσετε ωστόσο την περιοχή των οφθαλμών, μια καλή- φυσική λύση, αποτελεί η επάλειψη της περιοχής με παρθένο ελαιόλαδο, 1-2 φορές την εβδομάδα, πριν από τον ύπνο.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, από το άγχος και την κακή ποιότητα ύπνου. Επίσης, προκαλούνται και λόγω της κακής κυκλοφορίας του δέρματος τοπικά, που με τη σειρά της οδηγεί σε κατακράτηση υγρών στην συγκεκριμένη περιοχή. Για να αντιμετωπίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν κατακράτηση υγρών όπως το αλάτι. Η κατανάλωση καφεΐνης, η τοποθέτηση αγγουριού κάτω από τα μάτια και οι επαλείψεις της περιοχής με χαμομήλι και καλέντουλα, αποτελούν φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι μαύροι κύκλοι προκαλούνται λόγω των κακών συνηθειών που έχει υιοθετήσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η ελλιπής διατροφή, η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, και το αλκοόλ, ευνοούν την εμφάνιση τους.
Αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του προβλήματος, είναι η αποφυγή του αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος. Όσον αφορά τον φυσικό τρόπο αντιμετώπισης, μπορείτε να φτιάξετε μια λοσιόν, την οποία θα χρησιμοποιείτε, κάνοντας κρύες κομπρέσες, πάνω σε κλειστά βλέφαρα για 20’ λεπτά. Βάλτε 15 γρ δεντρολίβανο και 15 γρ. μολόχα μέσα σε ζεστό νερό, για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε και διατηρήστε τη λοσιόν στο ψυγείο.

vita.gr

Μοιραστείτε το :