Αυτές είναι οι παθήσεις που φαίνονται από τους οφθαλμούς μας

0

Ο οφθαλμίατρος είναι σε θέση όχι μόνο να αναγνωρίσει τις οφθαλμικές παθήσεις, αλλά μέσω της οφθαλμικής εξέτασης μπορεί να διαγνώσκει μια σειρά από άλλες σοβαρότατες παθήσεις, όπως είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αυτές είναι οι παθήσεις που «αντανακλούνται» από τους οφθαλμούς μας.

1. Ο διαβήτης
Ο διαβήτης αποτελεί μια πάθηση, η οποία μπορεί να επιφέρει αλλοιώσεις στην όραση, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Η διαρροή στα αιμοφόρα αγγεία του οφθαλμού αποτελεί ένδειξη πως ο ασθενής πάσχει από διαβήτη. Ο σακχαρώδης διαβήτης εάν δεν ρυθμιστεί άμεσα, μπορεί να επιφέρει σοβαρότατες βλάβες στα λεπτά αιμοφόρα αγγεία, καθώς επίσης και στα νεφρά (νεφρική ανεπάρκεια).

2. Η υπέρταση
Η οφθαλμολογική εξέταση αρκεί, ώστε ο ασθενής να ενημερωθεί πως πάσχει από υπέρταση. Η χρόνια υπέρταση έχει ως αποτέλεσμα τη σμίκρυνση των μικροσκοπικών αρτηριών, οι οποίες βρίσκονται εντός του οφθαλμού.

3. Η χοληστερίνη
Σε περίπτωση όπου τα επίπεδα της χοληστερίνης είναι αυξημένα, πραγματοποιείται συσσώρευση της λεγόμενης πλάκας στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ακόμα και σε αυτά που βρίσκονται στους οφθαλμούς. Ο οφθαλμίατρος μπορεί να εντοπίσει πολύ εύκολα την ύπαρξη χοληστερίνης, τόσο στο πίσω ,όσο και στο πρόσθιο μέρος του ματιού.

Μοιραστείτε το :