Πιο αυξημένος ο κίνδυνος ανάπτυξης οφθαλμικών παθήσεων στις γυναίκες

0

Αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη οφθαλμικών παθήσεων αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πέρα από τα υπόλοιπα στοιχεία που διαφοροποιούν την υγεία μεταξύ γυναικών και αντρών, συγκαταλέγεται πλέον και η ευαισθησία που παρουσιάζει το γυναικείο φύλο στις οφθαλμικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τα 4,1 εκατομμύρια αμερικανών άνω των 40 που παρουσιάζουν οφθαλμικά προβλήματα ή απώλεια όρασης, τα 2,6 εκατομμύρια είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού «Prevent Blindness America», οι γυναίκες παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καταρράκτη, και γλαύκωμα, από ότι οι άνδρες.
Μια κατάσταση που οφείλεται στο υψηλό προσδόκιμο ζωής των γυναικών αλλά και σε ορμονικές αιτίες. Ο οργανισμός «Prevent Blindness America»,όρισε τον Απρίλιο, ως μήνα για την προστασία των οφθαλμών των γυναικών. Στόχος να εκπαιδευθεί το γυναικείο φύλο σχετικά με τα απαραίτητα βήματα για την προστασία των οφθαλμών.

Σύμφωνα με τον Hugh R. Parry, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του «Prevent Blindness America», το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα άνω των 40, είναι μια πλήρης οφθαλμική εξέταση. Μέσω της έγκαιρης διάγνωσης των οφθαλμικών παθήσεων, ο κίνδυνος για απώλεια όρασης μπορεί να μειωθεί.

Ο οργανισμός «Prevent Blindness America», συμβουλεύει τις γυναίκες να ακολουθούν μια πιο ισορροπημένη διατροφή, να διακόψουν το κάπνισμα και να κάνουν καθημερινή χρήση των γυαλιών ηλίου.

Μοιραστείτε το :