Χρήσιμα και απλά tips ομορφιάς

0

Θέλετε να έχετε ένα λαμπερό και όμορφο πρόσωπο χωρίς την εμφάνιση ρυτίδων;

Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα πιο κάτω χρήσιμα και απλά tips.

  • Να αποφεύγετε τον ήλιο

Ο ήλιος είναι νούμερο ένα παράγοντας της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος. Άτομα, που περιόρισαν την έκθεσή τους στον ήλιο είχαν λιγότερες ρυτίδες και γενικότερα έδειχναν πιο νέοι σε σχέση με άτομα ίδιας ηλικίας, που ήταν λάτρεις του ήλιου.

  • Φορέστε γυαλιά ηλίου

Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, όπου προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από βλάβες και εμποδίζουν να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας. Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη κίνηση του προσώπου οδηγεί στην υπερλειτουργία των μυών του προσώπου δημιουργώντας αυλάκια κάτω από την επιφάνεια. Η αυλακιά τελικά καταλήγει σε ρυτίδα.

  • Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Το κλειδί είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά πολεμούν τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες με τη σειρά τους βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και πιο λαμπερό προστατεύοντας το από τη φωτογήρανση.

  • Χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα

Το ενυδατωμένο δέρμα απλώς δείχνει καλύτερο, έτσι οι γραμμές και οι πτυχώσεις είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

  • Να κοιμάστε αρκετά

Ο δερματολόγος του Yale, Nicolas Perricone, σημειώνει ότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Κοιμηθείτε αρκετά, συμβουλεύει ο ειδικός και θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη που βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

 

Μοιραστείτε το :