Τα βήματα για σωστό μακιγιάζ

0

Η διαδικασία του μακιγιάζ δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη υπόθεση, ειδικά για τις αρχάριες. Πόσες φορές είχατε την απορία εάν πρώτα θα πρέπει να βάλετε το Eyeliner, το μολύβι ματιών, ή τη μάσκαρα, χωρίς να μουντζουρωθείτε;

Όποιες και να είναι οι απορίες σας σχετικά με το μακιγιάζ, δεν υπάρχει μια σειρά με την οποία θα πετύχετε το απόλυτο μακιγιάζ, αλλά κάποιοι κανόνες που στοχεύουν στη σωστή εφαρμογή του.
Σας παραθέτουμε του έξι κανόνες για γρήγορη και επιτυχημένη εφαρμογή του μακιγιάζ.

1. Ενυδατική κρέμα και Primer
Εφαρμόστε αρχικά το primer ή την ενυδατική κρέμα, σε καθαρό πρόσωπο. Επιλέξτε ένα από τα δυο ανάλογα με τον τύπο τους δέρματος σας, καθώς επίσης και την περίσταση για την οποία βάφεστε. Τα primer προϊόντα τα τελευταία χρόνια επιλέγονται από τις κυρίες οι οποίες επιθυμούν ένα πιο ομοιόμορφο μακιγιάζ. Σε περίπτωση που κάνετε πρωινό μακιγιάζ, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα την αντηλιακή κρέμα προσώπου, είτε μόνη της, λειτουργώντας ως βάση, είτε σε συνδυασμό την ενυδατική κρέμα ή το primer.

2. Make up
Όσον αφορά το make up, επιλέξτε την απόχρωση ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος σας. Ίσως επιθυμείτε να έχετε δυο αποχρώσεις, μια πιο σκούρα για το καλοκαίρι και μια πιο ανοιχτόχρωμη για το χειμώνα. Όσον αφορά την εφαρμογή του, βάλτε πρώτα το make up και εν συνεχεία βάψτε τα μάτια σας. Ποτέ μην βάφετε τα μάτια σας χωρίς πρώτα να έχετε εφαρμόσει το make up.

3. Κονσίλερ
Εφαρμόζεται κάτω από τα μάτια για να δώσει λάμψη στο βλέμμα και να καλύψει τις ατέλειες, όπως είναι οι μαύροι κύκλοι. Επιλέξτε την απόχρωση του κονσίλερ, ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος σας. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε χρήση κονσίλερ, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε αρκετή ποσότητα κρέμας ματιών , έτσι ώστε να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο. Τα νεαρά κορίτσια δεν θα πρέπει να κάνουν ποτέ χρήση κονσίλερ και πούδρας, χωρίς πρώτα να έχουν εφαρμόσει την κρέμα ματιών.

4. Μάτια και χείλη
Επιλέξτε πιο από τα δυο επιθυμείτε να βάψετε πρώτα ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα που επιδιώκετε. Όσον αφορά το μακιγιάζ των ματιών, βάλτε λίγη πούδρα κάτω από τα μάτι , έτσι ώστε εάν πέσουν υπολείμματα, να τα αφαιρέσετε εύκολα με ένα πινέλο. Χρησιμοποιήστε πρώτα την σκιά ματιών και έπειτα το μολύβι ή το Eyeliner και τη μάσκαρα.
Χείλη. Απαραίτητο κομμάτι του μακιγιάζ αποτελεί το περίγραμμα των χειλιών, το οποίο αποτελεί τα «όρια» μέσα στα οποία θα βάψετε τα χείλη σας. Να επιλέγετε πάντα απόχρωση η οποία θα ταιριάζει με το κραγιόν σας. Μετά το περίγραμμα χειλιών και το κραγιόν, χρησιμοποιήστε ένα διάφανο λιπγκλος, για ένα πιο λαμπερό και φυσικό αποτέλεσμα.

5. Ρουζ
Εφαρμόστε πρώτα το ρουζ και έπειτα την πούδρα, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε σε περίπτωση που κάντε κάποιο «λάθος». Το ρουζ μπαίνει πάντα πάνω στα μήλα του προσώπου, αφού πρώτα χαμογελάσετε έντονα. Έπειτα το «σβήνετε» προς τα αυτιά και τους κροτάφους.

6. Πούδρα
Η πούδρα αποτελεί τον τελευταίο κανόνα του επιτυχημένου μακιγιάζ και καλό θα ήταν να εφαρμόζεται με πινέλο και όχι με σφουγγαράκι. Επιλέξτε μια πούδρα η οποία να ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος σας. Μπορείτε να προμηθευθείτε και μια πιο σκουρόχρωμη πούδρα, για ένα πιο ηλιοκαμένο…. αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε το :