Ο αγαπημένος μας καφές βοηθάει και στην υγεία των ματιών μας;

0

Μπορεί η κατανάλωση καφέ να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας για τα μάτια μας; Μία έρευνα που είχε γίνει από το πανεπιστήμιο Cornell έρχεται να δείξει ότι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό του καφέ, το χλωρογενικό οξύ (CLA), μπορεί να αποτελέσει “ασπίδα” για την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή.

Με δεδομένο ότι γνωρίζουν ήδη οι επιστήμονες ότι το CLA και οι μεταβολίτες του, απορροφώνται από το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, το επόμενο βήμα για την έρευνα αυτή είναι να διαπιστωθεί αν η κατανάλωση καφέ σε ρόφημα διευκολύνει το CLA να διαπεράσει μια μεμβράνη που λειτουργεί ως “φράγμα” μεταξύ αίματος και αμφιβληστροειδούς.

Αν η κατανάλωση καφέ αποδειχτεί ότι μεταφέρει το CLA απευθείας στον αμφιβληστροειδή, οι γιατροί μπορεί να καταφέρουν στο μέλλον να συστήνουν κάποια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ στους ασθενείς για να αποτρέψουν βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών τους.

Υπάρχουν όμως πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στο πώς ο καφές επηρεάζει την υγεία ενός ατόμου. Για παράδειγμα θα πρέπει να δούμε πως ο τρόπος που το σώμα του καθενός μεταβολίζει την καφεΐνη έχει επιπτώσεις για το αν είναι καλή για εκείνον.

 

Μοιραστείτε το :