Δείτε εάν χρειάζεστε γυαλιά οράσεως: Εσείς βλέπετε τον Αϊνστάιν ή τη Μέριλιν;

0

Πρόκειται για μια κλασική οφθαλμαπάτη, η οποία δημιουργήθηκε από νευροεπιστήμονες του ινστιτούτου τεχνολογίας, της Μασαχουσέτης. Η κλασική αυτή οφθαλμαπάτη δημιουργεί σύγχυση μεταξύ της Μέριλιν και του Αϊνστάιν, αποκαλύπτοντας εάν χρειάζεστε γυαλιά οράσεως.

Αϊνστάιν ή τη Μέριλιν

Η παραπάνω εικόνα αποτελεί έναν τρόπο για να γνωρίσετε εάν πάσχετε από οφθαλμολογικά προβλήματα, τα οποία κάνουν αναγκαία τη χρήση των γυαλιών οράσεως. Εάν βλέπετε τον Αϊνστάιν και όχι τη Μέριλιν, τότε δεν αντιμετωπίζετε κάποιο οφθαλμολογικό πρόβλημα.

Στην κανονική απόσταση θέασης της εικόνας, τα υγιή μάτια θα πρέπει να βλέπουν τις λεπτές γραμμές, οι οποίες υπάρχουν στο πρόσωπο του Αϊνστάιν, γραμμές οι οποίες προκαλούν τον εγκέφαλο να αγνοήσει της εικόνα της γνωστής ηθοποιού.

Η AsapScience, δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο τονίζει τη διαδικασία πίσω από το συγκεκριμένο τέχνασμα.

Σύμφωνα με το βίντεο αυτό, θα είστε σε θέση να δείτε τις λεπτομέρειες ανάλογα με το πόσο καλά μπορείτε να εστιάσετε ή να αντιληφθείτε τις αντιθέσεις. Από κοντά μπορούμε να διακρίνουμε μόνο τις μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι το μουστάκι του γνωστού επιστήμονα. Εάν χρειάζεστε γυαλιά οράσεως θα το καταλάβετε κατά τη μεγέθυνση της εικόνας. Εάν η εικόνα γίνεται θολή καθώς μεγαλώνει και εσείς βλέπετε τη Μέριλιν Μονρόε, τότε η όραση σας είναι προβληματική.

Η ομάδα του ΜΙΤ, αφιέρωσε πάνω από μια δεκαετία στη δημιουργία υβριδικών οφθαλμαπατών. Το τέχνασμα αυτό ονομάζεται «Marilyn Einstein» και δημιουργεί την εντύπωση μιας θολής εικόνας της Μέριλιν, πάνω σε μια εικόνα του Αϊνστάιν με λεπτές γραμμές. Ο συνδυασμός των δυο εικόνων αλλάζει κατά τη μεγέθυνση της εικόνας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εικόνες δεν αποκαλύπτουν μόνο την ύπαρξη οφθαλμολογικών προβλημάτων, αλλά και κατά πόσο ο εγκέφαλος είναι ικανός να επεξεργαστεί τις πληροφορίες.

Μοιραστείτε το :