Διαλύματα καθαρισμού, ξεπλύματος και απολύμανσης

0

Το αλατούχο διάλυμα χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα και την αποθήκευση των φακών επαφής, ενώ γίνεται χρήση ενός συστήματος απολύμανσης με θερμότητα ή ακτίνες UV. Επίσης μπορείτε να το εφαρμόσετε στη χρήση των ταμπλέτων ενζυματικού καθαρισμού ή συσκευών καθαρισμού και απολύμανσης. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα αλατόνερου για καθαρισμό και απολύμανση.

Τα συστήματα υπεροξειδίου του υδρογόνου, μπορεί να βοηθήσουν τους χρήστες που είναι ευαίσθητοι στα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων.

Αυτός ο καθημερινός καθαριστής “έξτρα δύναμης” είναι καλός για όλους τους μαλακούς φακούς επαφής, συμπεριλαμβανομένων των φακών σιλικόνης υδρογέλης. Απαιτεί ξέπλυμα με ένα αποστειρωτικό αλατούχο διάλυμα ή ένα διάλυμα πολλαπλών χρήσεων. Όπως και με τα διαλύματα υπεροξειδίου του υδρογόνου, αυτό το προϊόν δεν πρέπει ποτέ να έρχεται σε απευθείας επαφή με τα μάτια.

Οι καθημερινοί καθαριστές χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των φακών επαφής σας. Τοποθετείτε μερικές σταγόνες στην παλάμη του χεριού σας και τρίψτε προσεκτικά τον φακό για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες, (συνήθως 20 δευτερόλεπτα), φροντίζοντας να καθαρίσετε και τις δύο πλευρές. Χρησιμοποιήστε άλλα προϊόντα για το ξέπλυμα και την απολύμανση.

Το διάλυμα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό, την απολύμανση και την αποθήκευση των φακών επαφής σας. Καθαρίστε τους φακούς σας, όπως θα κάνατε με ένα καθημερινό καθαριστικό, στη συνέχεια ξεπλύνετε και απολυμάνετε. Ξεπλύνετε τους φακούς δύο φορές και στην συνέχεια τοποθετήστε τους σε καθαρή θήκη. Όταν είστε έτοιμοι να φορέσετε τους φακούς, ξεπλύνετε τους και πάλι. Με τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων, δεν χρειάζονται άλλα προϊόντα φροντίδας.

Το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου χρησιμοποιείται και αυτό για τον καθαρισμό, την απολύμανση και την αποθήκευση των φακών επαφής σας. Ορισμένες θήκες για τα συστήματα υπεροξειδίου του υδρογόνου έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα εξουδετέρωσης (για την μετατροπή του υπεροξειδίου του υδρογόνου σε νερό). Μετά την απολύμανση και εξουδετέρωση, μπορείτε να αφαιρέσετε τους φακούς από τη θήκη και να τους φορέσετε.

Ποτέ μην ξεπλένετε τους φακούς επαφής σας με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και να γίνει απευθείας εφαρμογή στους οφθαλμούς, χωρίς πρώτα να έχετε ολοκληρώσει ολόκληρη την διαδικασία της απολύμανσης και εξουδετέρωσης. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ένα επίπονο χημικό τραυματισμό στο μάτι.

Μοιραστείτε το :