Διορθωτικά μέτρα σε περίπτωση δυσφορίας από τη χρήση των φακών επαφής

0

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η χρήση φακών επαφής φέρνει έντονη δυσφορία στους χρήστες, ωστόσο η δυσφορία αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Εάν τα μάτια δείχνουν κουρασμένα και ερεθισμένα ο χρήστης θα πρέπει να αφαιρέσει τους φακούς του και άμεσα να ενημερώσει σχετικά με αυτό τον οφθαλμίατρο του. Αυτός θα καθορίσει ποια από τις παρακάτω επιλογές θεραπείας θα αρμόζει στον εκάστοτε ασθενή.

Τεχνητά δάκρυα

Τα τεχνητά δάκρυα έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της περιστασιακής ξηρότητας του οφθαλμού. Ωστόσο πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η χρήση των τεχνιτών δακρύων, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό και καταστροφή των φακών επαφής. Η χρήση των τεχνιτών δακρύων δεν συνίσταται για την αντιμετώπιση της ερυθρότητας των οφθαλμών.

Συμπληρώματα διατροφής

Για να μπορεί ο οφθαλμός του χρήστη να δεχτεί τους φακούς επαφής, θα πρέπει να διαθέτει και την απαιτούμενη υγρασία, ενώ τα δάκρυα θα πρέπει να περιέχουν και τις κατάλληλες ουσίες. Ένα μη ισορροπημένο χημικά δάκρυ μπορεί να οδηγήσει στην ταχεία εξάτμιση του. Τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι αυτά που μπορούν να βελτιώσουν την σύνθεση των δακρύων.

Φακοί επαφής για ξηροφθαλμία

Εάν οι φακοί που χρησιμοποιεί ο ασθενής του προκαλούν δυσφορία, τότε μπορεί να γίνει αντικατάσταση τους με άλλο τύπο φακών επαφής. Οι φακοί επαφής καθημερινής χρήσης και οι φακοί για ξηροφθαλμία, είναι η ιδανική λύση για αυτές τις περιπτώσεις. Η εναλλαγή των φακών επαφής ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε νερό που παίζει καθοριστικό ρόλο.

Ορθοκερατολογία

Εάν οι οφθαλμοί του χρήστη φακών επαφής δεν παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης ακόμα και εάν έχουν ληφθεί όλα τα παραπάνω μέτρα, τότε μπορεί να εφαρμοστεί η Ορθοκερατολογία.

Η ορθοκερατολογία είναι η επιστήμη που χρησιμοποιεί τους αεροδιαπέρατους φακούς επαφής, οι οποίοι φοριούνται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου και μειώνουν την μυωπία προσφέροντας καθαρή όραση κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς τη χρήση των φακών επαφής.

Μοιραστείτε το :