Ποιο διάλυμα καθαρισμού των φακών επαφής είναι το καλύτερο;

0

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων φροντίδας φακών επαφής: τα συστήματα διαλυμάτων πολλαπλών χρήσεων και τα συστήματα βασισμένα στο υπεροξείδιο του υδρογόνου. Κάθε σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα καθώς και μειονεκτήματα του.

Διαλύματα φακών πολλαπλών χρήσεων

Τα διαλύματα φακών πολλαπλών χρήσεων είναι υγρά, διπλής χρήσης, και χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και την απολύμανση τους φακών επαφής.
Τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων ονομάζονται και διαλύματα «χωρίς τρίψιμο», επειδή έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τους φακούς με μια απλή μέθοδο έκπλυσης και αποθήκευσης, εξαλείφοντας την ανάγκη για τρίψιμο των φακών επαφής.

Πρόσφατες έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι το τρίψιμο των φακών μετά από διαβροχή τους με διάλυμα πολλαπλών χρήσεων, παρέχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς τον καθαρισμό. Για αυτό τον λόγο, πολλοί επαγγελματίες φροντίδας των ματιών, συνιστούν να πραγματοποιείται , μια περίοδος μηχανικής τριβής 10 δευτερολέπτων, ως ένα μέρος του προγράμματος καθαρισμού με διαλύματα πολλαπλών χρήσεων.

Οι υποστηρικτές των διαλυμάτων φακών επαφής πολλαπλών χρήσεων, ισχυρίζονται ότι είναι λιγότερο ακριβά και πιο εύκολα στη χρήση σε σχέση με τα διαλύματα βασισμένα σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, και ως εκ τούτου, οι χρήστες φακών επαφής είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν με σωστό τρόπο τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, υπάρχει μια παγκόσμια ανάκληση τουλάχιστον μίας μάρκας διαλύματος φακών επαφής πολλαπλών χρήσεων, λόγω της εκδήλωσης των μυκητιάσεων των ματιών που συνδέονται με το προϊόν.

Τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος της φροντίδας των φακών επαφής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι υπέρμαχοι των διαλυμάτων πολλαπλών χρήσεων ισχυρίζονται ότι η ανάκληση του συγκεκριμένου διαλύματος ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και πως τα διαλύματα χωρίς τρίψιμο έχουν αποδείξει την ασφάλεια τους.

Μοιραστείτε το :