Εφαρμογή: Να πως βλέπουν τα ζώα

0

Η γαλλική εταιρεία Dassault Systèmes με τη βοήθεια ενός οφθαλμιάτρου ζώων και έναν τρισδιάστατο προσομοιωτή, απεικόνισε με υψηλή ακρίβεια πως βλέπουν οι σκύλοι, οι γάτες, τα ποντίκια, οι μέλισσες, ακόμα και τα γεράκια.

Οι γάτες

Οι γάτες

Οι γάτες έχουν καλύτερη όραση από αυτή των ανθρώπων και βλέπουν σε ακτίνα 280 μοιρών. Οι γάτες δεν μπορούν να δουν το κόκκινο χρώμα.

Οι σκύλοι

Οι σκύλοι

Οι σκύλοι έχουν μικρότερο οπτικό πεδίο σε σχέση με αυτό των ανθρώπων. Βλέπουν εξαιρετικά στο σκοτάδι καθώς η μεμβράνη που διαθέτουν οι οφθαλμοί τους συλλαμβάνει το φως σε μεγαλύτερη ποσότητα σε σύγκριση με τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που τα μάτια τους λαμπιρίζουν στο σκοτάδι.

Τα ποντίκια

Τα ποντίκια

Τα ποντίκια έχουν μυωπία και βλέπουν μόνο μέχρι 15 εκατοστά μπροστά από τη μύτη τους. Αυτός είναι ο λόγος που κινούνται κοντά στους τοίχους.

Τα γεράκια

Τα γεράκια

Τα γεράκια έχουν κακή όραση κατά την διάρκεια της νύχτας. Το διπλό βοθρίο που διαθέτουν τους προσφέρει άριστη όραση ακόμα και κατά την πτήση.

Οι μέλισσες

Οι μέλισσες

Οι μέλισσες βλέπουν μόνο το μπλε, το πράσινο και το κόκκινο χρώμα, σε υπεριώδη μήκη κύματος, έτσι ώστε να αναγνωρίζουν τα άνθη.

Έτσι όπως βλέπουμε εμείς την ίδια περιοχή

Έτσι όπως βλέπουμε εμείς την ίδια περιοχή

Μοιραστείτε το :