Εγκυμοσύνη και όραση

0

Οι περισσότερες γυναικάς που σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί, γνωρίζουν ότι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι οι πρωινές αδιαθεσίες και οι πόνοι στη μέση, αλλά δεν γνωρίζουν ότι και η όραση τους μπορεί να επηρεαστεί. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις ορμονικές και σωματικές αλλαγές που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη. Τα προβλήματα όρασης που κάνουν την εμφάνιση τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , είναι παροδικά.

Σας παραθέτουμε τέσσερα προβλήματα όρασης που μπορούν να σας επηρεάσουν κατά την εγκυμοσύνη.

Ξηροφθαλμία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκληθεί ξηροφθαλμία, μια κατάσταση που θεωρείται πολύ ενοχλητική. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί όμως η ξηροφθαλμία κατά την εγκυμοσύνη; Με την χρήση τεχνητών δακρύων που λιπαίνουν τα μάτια. Προσοχή όμως σε περίπτωση που γίνεται χρήση φακών επαφής. Θα πρέπει πρώτα να ζητηθεί η συμβουλή οφθαλμιάτρου.

Θολή όραση

Η κατακράτηση υγρών είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να επηρεάσει το πάχος και το σχήμα του κερατοειδή. Οι μικρές αλλαγές στο σχήμα του, οδηγούν σε θολή όραση. Οι αλλαγές αυτές ωστόσο εξαφανίζονται μετά την εγκυμοσύνη. Εάν η θολή όραση προκαλεί ενοχλήσεις, η συμβουλή γιατρού κρίνεται ως αναγκαία ειδικά εάν γίνεται χρήση φακών επαφής.

Προεκλαμψία

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο οφθαλμικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο 8% των γυναικών σε ενδιαφέρουσα. . Προεκλαμψία είναι η υψηλή πίεση του αίματος και η παρουσία πρωτεΐνης στα ούρα. Συνήθως προκαλείται προσωρινή απώλεια όρασης ή ευαισθησία στο φως.

Διαβήτης στην κύηση και προβλήματα όρασης

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορούν να καταστρέψουν τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδή. Ο Διαβήτης κύησης μπορεί επίσης να προκαλέσει θολή όραση.

Μοιραστείτε το :