Τι είδους έγχρωμους φακούς πρέπει να πάρω;

0

Οι έγχρωμοι φακοί επαφής αποτελούν έναν διασκεδαστικό τρόπο ως προς την αλλαγή της εμφάνισή σας με την ενίσχυση ή την αλλαγή του χρώματος των οφθαλμών. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η επιλογή του χρώματος.

Ένας καλός τρόπος ως προς την επιλογή του χρώματος είναι μια ματιά στην ντουλάπα σας. Ποια χρώματα φοράτε πιο συχνά; Ποια χρώματα σας ταιριάζουν;
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, συνήθως θα σας δώσουν μια καλή ιδέα για το ποια χρώματα φακών επαφής θα ταιριάζουν απόλυτα στους οφθαλμούς σας.

Επίσης, ελέγξτε τον τόνο του δέρματός και το χρώμα των μαλλιών σας. Ακριβώς όπως ορισμένα χρώματα σκελετών των γυαλιών ταιριάζουν με το δέρμα σας και με τα μαλλιά σας, το ίδιο υφίσταται και με τους έγχρωμους φακούς επαφής.

Σε γενικές γραμμές:

  • Εάν έχετε ζεστούς τόνους δέρματος (κίτρινες ή χρυσές αποχρώσεις) και ανοιχτό ξανθό ή καστανόξανθο χρώμα μαλλιών, οι φακοί που συχνά ταιριάζουν καλύτερα στα χρώματα αυτά, είναι αυτοί που περιλαμβάνουν αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ, μέλι, φουντουκί, καθώς και οι πράσινες αποχρώσεις.
  • Εάν έχετε ψυχρούς τόνους δέρματος (μπλε αποχρώσεις) και κόκκινα, μαύρα ή γκρίζα χρώματα μαλλιών, τα “ψυχρά” χρώματα των οφθαλμών όπως είναι το μπλε του πάγου, το βιολετί και το δαμασκηνί, αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Κατά την επιλογή των έγχρωμων φακών επαφής, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι κατά πόσον οι φακοί επαφής φαίνονται στα μάτια σας.
Οι έγχρωμοι φακοί επαφής φτιάχνονται σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα ανάλογα με τους κατασκευαστές, ενώ εφαρμόζονται στους φακούς διάφορα μοτίβα και πυκνότητες.
Εάν κατά την εφαρμογή των φακών υπάρχει κίνηση τους εντός των οφθαλμών, τότε τα μάτια σας δεν θα φαίνονται φυσικά. Επίσης, αν το έγχρωμο τμήμα του φακού δεν υπερκαλύπτει απόλυτα την ίριδα, αυτό θα δημιουργήσει μια λιγότερο φυσική όψη.

Οι αδιαφανείς φακοί επαφής που αλλάζουν εντελώς το χρώμα των ματιών(σε αντίθεση με κάποιους φακούς ενίσχυσης του χρώματος που απλά εμβαθύνουν το φυσικό χρώμα των ματιών) διαθέτουν μια διαφανή ζώνη στο κέντρο του φακού, ώστε το φως να μην μπλοκάρεται καθώς εισέρχεται στα μάτια σας μέσω της κόρης.

Αν η κεντρική αυτή διάφανη ζώνη δεν έχει το ίδιο μέγεθος με την κόρη του οφθαλμού ή δεν είναι απόλυτα επικεντρωμένη, οι έγχρωμοι φακοί επαφής δεν θα σας δώσουν την επιθυμητή φυσική εμφάνιση.
Κάνοντας την τελική επιλογή έγχρωμων φακών επαφής.

Αφού ο οφθαλμίατρος σας βεβαιώσει ότι οι φακοί σας ταιριάζουν απόλυτα, προσφέροντας ασφάλεια, άνεση και φυσική όψη, περιορίστε τις χρωματικές επιλογές σας σε ένα ή δύο χρώματα που σας αρέσουν περισσότερο.

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να βάλετε ένα δοκιμαστικό φακό του ενός χρώματος στο ένα μάτι και ένα δοκιμαστικό φακό με ένα άλλο χρώμα στο άλλο σας μάτι.
Ρωτήστε αν μπορείτε να φύγετε από το δωμάτιο που πραγματοποιήθηκε η εξέταση, για να δείτε πώς φαίνονται τα μάτια σας στις διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Μοιραστείτε το :