Η έκθεση στον ήλιο και οι Έλληνες ως πρότυπα καλής συμπεριφοράς

0

Σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη, οι Έλληνες αποτελούν πρότυπο καλής συμπεριφοράς σε ότι έχει να κάνει με την τήρηση των κανόνων προστασίας από τον ήλιο.

Οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας μελέτης, γνωρίζουν σε ποσοστό 88%, τις σοβαρές επιπτώσεις του ηλίου στην υγεία τους.

Το 88% των ερωτηθέντων απάντησε πως γνωρίζει σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέματος εξαιτίας της ακτινοβολίας του ηλίου. Παρόλα αυτά, μόνο ο ένας στους δυο έχει επισκεφθεί δερματολόγο με σκοπό να ελέγξει τις ελιές του δέρματός του.

Οι Έλληνες μόνο φαίνεται πως κάνουν την διαφορά, και αυτό διότι σύμφωνα με τις απαντήσεις των ατόμων από άλλες χώρες, οι συνήθειες προστασίας που ακολουθούν είναι πιο υπεύθυνες.
Πιο αναλυτικά

  • Το 88% των Ελλήνων δηλώνει πως προστατεύεται κάθε καλοκαίρι από την ακτινοβολία του ηλίου, με το 34% να δηλώνει πως προστατεύεται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Το 96%των γονιών με παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, δηλώνει πως χρησιμοποίει πάντα ή συχνά αντηλιακή προστασία.
  • Το 81% δηλώνει πως επιδιώκει να παραμένει στη σκιά, ενώ το 78% κάνει χρήση των γυαλιών ηλίου με φίλτρα UV.
  • Το 92% γνωρίζει πως η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Το 76% γνωρίζει πως ένα έγκαυμα από την παιδική ή την εφηβική ηλικία, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.
  • Το 80% συσχετίζει τον καρκίνο του δέρματος με τον αριθμό αλλά και με το μέγεθος των σπίλων (ελιές).
  • Δυστυχώς, το 17% πιστεύει πως το δέρμα δεν διατρέχει κίνδυνο εφόσον είναι ήδη μαυρισμένο.

Το 52% των ατόμων ελέγχει από μόνο τις ελιές του, ακλουθώντας κατά αυτό τον τρόπο μια θετική συνήθεια, με το 19% να επισκέπτεται κάθε χρόνο τον δερματολόγο για έλεγχο των σπίλων. Αξίζει να αναφερθεί πως ένας στους δυο έχει συμβουλέψει αγαπημένο του πρόσωπο να επισκεφθεί δερματολόγο, για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η μελέτη έλαβε χώρα σε 23χωρες από όλες τις ηπείρους και παρουσιάστηκε μαζί με την διαδραστική καμπάνια η οποία έχει ως στόχο την συχνή εξέταση του δέρματος, για πρόληψη του καρκίνου.

Μοιραστείτε το :