Τι να περιμένεις κατά την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

0

Οι οφθαλμίατροι είναι οι επαγγελματίες υγείας που στοχεύουν στην διατήρηση της υγείας των ματιών του εκάστοτε ασθενή. Εφόσον ο ασθενής έχει αποφασίσει να επισκεφτεί τον οφθαλμίατρο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένος, τόσο για το ιστορικό του το οποίο θα του ζητηθεί , όσο και για τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.

Τι να περιμένετε κατά την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο.
Πολλά είναι τα άτομα που ελέγχουν την όραση τους σε τοπικές κλινικές και κέντρα ευεξίας, ωστόσο η επίσκεψη σε οφθαλμίατρο κρίνεται ως αναγκαία. Μην ξεχνάτε πως οι παιδίατροι, οι κλινικές υγείας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που προσφέρουν οφθαλμικό έλεγχο ,δεν λειτουργούν ως υποκατάστατο του οφθαλμιάτρου.

Στις προγραμματισμένες εξετάσεις, ο οφθαλμίατρος θα σας ζητήσει το ιστορικό σας , καθώς και το εάν έχετε παρατηρήσει αλλαγές στην όραση σας με το πέρασμα των χρόνων. Εάν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο, τότε θα σας ζητηθεί ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, καθώς και ποια φάρμακα λαμβάνετε αυτήν την περίοδο. Επίσης θα γίνει αναφορά σε τυχόν οφθαλμολογικά προβλήματα των γονιών σας, τα οποία σχετίζονται με την κληρονομικότητα.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις, έτσι ώστε να προσδιοριστεί η υγεία των ματιών , ακόμα και εάν είναι αναγκαίο να αλλάξετε συνταγή στα γυαλιά οράσεως, σε περίπτωση που γίνεται χρήση τους. Εν συνεχεία ο γιατρός θα συνταγογραφήσει την κατάλληλη για εσάς θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι τα γυαλιά οράσεως, η φαρμακευτική αγωγή και πολύ σπάνια η χειρουργική επέμβαση.

Μια εξέταση ρουτίνας θα διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα, ανάλογα με τον αριθμών των εξετάσεων. Εάν η επίσκεψη έχει γίνει έπειτα από εμφάνιση έντονου πόνου και δυσφορίας, τότε θα πραγματοποιηθεί μια πλήρης, ολοκληρωμένη εξέταση για την σωστή διάγνωση. Εάν πιστεύετε πως βρίσκεστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το πρόβλημα στην όραση σας δεν αντιμετωπίζεται, πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο.

Για την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο θα πρέπει να γνωρίζετε το ιατρικό ιστορικό σας και τις τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές. Να είστε ενημερωμένοι σχετικά με τις οφθαλμικές ασθένειες των γονιών σας ( γλαύκωμα, καταρράκτης). Σε περίπτωση που γίνεται χρήση γυαλιών οράσεων ή φακών επαφής θα πρέπει να πάρετε μαζί σας και την συνταγή . Τέλος σε περίπτωση που ο έλεγχος γίνει με ειδικές σταγόνες για την διαστολή του ματιού, θα πρέπει να έχετε μαζί σας γυαλιά ηλίου, τα οποία θα κάνετε χρήση κατά την έξοδο από τον οφθαλμίατρο.

Μοιραστείτε το :