Επισκόπηση – Επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

0

Εάν έχετε αποφασίσει να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο, θα κάνετε ένα τεράστιο βήμα ως προς την σωστή φροντίδα της όρασης σας, αλλά και στην γενική υγεία σας.

Αν και οι περισσότεροι επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο έπειτα από έντονα και ενοχλητικά συμπτώματα στην όραση (θολή όραση, πόνος, κούραση των οφθαλμών ), η διαδικασία για τον εντοπισμό του προβλήματος είναι ίδια για όλους. Αρχικά γίνεται έλεγχος της οπτικής οξύτητας δηλαδή της οπτικής ικανότητας και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται διάφορα μηχανήματα για τον εντοπισμό της νόσου.

Κατά την πάροδο των χρόνων η όραση αλλάζει. Η τακτική επίσκεψη στον οφθαλμίατρο παρέχει πλήρης πληροφόρηση για αυτές τις αλλαγές αλλά και τρόπο αντιμετώπισης τους. Η εξέταση των οφθαλμών κρατά σχεδόν μια ώρα . Αρχικά θα γίνει επισκόπηση του ιστορικού σας και εάν είχατε κάνει στο παρελθόν οφθαλμικές εξετάσεις. Εάν έχετε παρατηρήσει αλλαγές στην όραση σας με την πάροδο του χρόνου αλλά και τον τρόπο ζωή σας. Ακόμα και οι παθήσεις όπως ο διαβήτης που μπορεί να μην έχει διαγνωσθεί ακόμα, είναι ικανός να επηρεάσει την όραση.

Οι δοκιμές για τον έλεγχο της οξύτητας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ελεγχθεί η συνολική όραση σας. Οι δοκιμές αυτές θα δείξουν εάν υπάρχει κάποιο οφθαλμικό πρόβλημα. Θα γίνουν όμως περαιτέρω εξετάσεις για να δοθεί ο σωστός τρόπος θεραπείας.

Η επίσκεψη σε οφθαλμίατρο θα πρέπει να γίνεται τακτικά, καθώς αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τρόπο για διατήρηση της όρασης χωρίς προβλήματα αλλά και την πρόληψη πιο σοβαρών παθήσεων των οφθαλμών.

Μοιραστείτε το :