Έρχεται το τέλος των γυαλιών πρεσβυωπίας

0

Πρεσβυωπία, μια πάθηση που επηρεάζει τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, αναγκάζοντας τα να κάνουν χρήση των γυαλιών οράσεως κατά την ανάγνωση ενός βιβλίου ή εφημερίδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις των επιστημόνων, τα γυαλιά οράσεως για την πρεσβυωπία θα αποτελούν πολύ σύντομα, παρελθόν, και αυτό διότι κατασκεύασαν ένα εμφύτευμα το οποίο θα τοποθετείται στο εσωτερικό του κερατοειδούς χιτώνα. Το συγκεκριμένο εμφύτευμα θα αυξάνει την καμπυλότητα του κερατοειδούς, με σκοπό την επίτευξη φυσιολογικής εστίασης.

Η τεχνική ονομάζεται Raindrop Corneal Inlay με τις πρώτες επεμβάσεις να πραγματοποιούνται στο Γουόργουικσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Έρχεται το τέλος των γυαλιών πρεσβυωπίας

Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου εμφυτεύματος διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το λέιζερ. Η πρεσβυωπία συχνά αντιμετωπίζεται με το λέιζερ, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται κατά την ανάγνωση, ακόμα και μετά την επέμβαση με αυτό. Το λέιζερ επίσης αφαιρεί μέρος του κερατοειδούς, με σκοπό την αλλαγή του σχήματος του. Το αποτέλεσμα όμως είναι η επαναφορά του προβλήματος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του φακού ο οποίος χάνει σταδιακά την καμπυλότητα του.

Το εμφύτευμα αποτελείται από υδρογέλη, μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται και για την κατασκευή των φακών επαφής. Η συγκεκριμένη ουσία αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, με αποτέλεσμα τη μη επιβάρυνση του οφθαλμού, όπως συμβαίνει με άλλα εμφυτεύματα τα οποία τοποθετούνται στον κερατοειδή.

Μοιραστείτε το :