Εθνότητα και όραση – Ματιά ανά τον κόσμο

0

Τα προβλήματα της όρασης μπορούν να επηρεάσουν τον οποιοδήποτε, αλλά η εθνική καταγωγή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Πολλές εθνικές μειονότητες διατρέχουν μέγιστο κίνδυνο σε ορισμένα θέματα υγείας και κυρίως των οφθαλμών. Το εθνικό υπόβαθρο και η όραση είναι ένας συνδυασμός ικανός να επιφέρει σοβαρά οφθαλμικά προβλήματα. Τέτοιες μειονότητες είναι οι Ισπανόφωνοι Αμερικάνοι, οι Ασιάτες Αμερικάνοι, οι Αμερικάνοι της Αφρικής και οι Καυκάσιοι.

Στοιχεία σχετικά με την εθνική καταγωγή και την όραση

2 στις 3 μειονότητες δεν γνωρίζουν την εθνικότητα τους, πράγμα που μπορεί να τους οδηγήσει σε μέγιστο κίνδυνο. 4 στους 10 κατοίκους αυτών των μειονοτήτων επισκεφθήκαν κάποιο οφθαλμίατρο το περιηγούμενο έτος. Μόλις το 3,7% των Ισπανόφωνων και το 7,5% των Αφροαμερικάνων γνωρίζουν ότι η UV ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα μάτια τους σε σύγκριση με το 10,1% των Καυκάσιων.

Τα συγκεκριμένα άτομα που αποτελούν την εκάστοτε εθνική μειονότητα είναι πολύ πιθανόν να πιστεύουν πως η UV προστασία των ματιών είναι σημαντική μόνο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, με τους Αφροαμερικάνους να μην κάνουν τίποτα ώστε να προστατέψουν τα μάτια τους από τον ήλιο. Οι Ασιάτες Αμερικάνοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μυωπίας και πολύ πιθανόν να μην επισκεφτούν κάποιο οφθαλμίατρο ακόμα και εάν δεν μπορούν να διακρίνουν καλά τα αντικείμενα. Μάλιστα πολύ πιθανόν να πιστεύουν πως η χρήση γυαλιών οράσεως μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα τους.

Ποια μειονότητα επηρεάζεται πιο πολύ και από ποιες παθήσεις;

Οι ισπανόφωνοι Αμερικάνοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης οποιασδήποτε νόσου των ματιών . Οι Ασιάτες Αμερικάνοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μυωπία, οι Αφροαμερικάνοι κινδυνεύουν περισσότερο από την εμφάνιση καταρράκτη, ενώ οι Καυκάσιοι συνήθως υποφέρουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Μοιραστείτε το :