Έτσι βλέπουν τα ζώα: Τα ειδικά κράνη που δίνουν τις απαντήσεις

0

Πώς θα ήταν άραγε εάν ο άνθρωπος μπορούσε να δει μέσα από τα μάτια των ζωών; Μια ομάδα Ιρλανδών καλλιτεχνών κλήθηκε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Η ομάδα αυτή, δημιούργησε αλουμίνια κράνη τα οποία είναι ικανά να εξερευνήσουν τα μυστήρια της οπτικής αντίληψης. Στόχος της δημιουργίας αυτής είναι να κάνουν τους πολίτες να ερωτηθούν γιατί οι άνθρωποι έχουν πιο περιορισμένη όραση σε σύγκριση με τα ζώα, τα οποία βλέπουν τα πάντα γύρω τους.

Για τον σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί καθρέπτες στο εσωτερικό μέρος του κράνους. Οι καθρέπτες αυτοί κατευθύνουν το φως στους οφθαλμούς των χρηστών και λειτουργούν ακριβώς όπως ένα περισκόπιο. Τα κράνη αυτά δίνουν επίσης την δυνατότητα στους χρήστες να δουν ακριβώς όπως ένας σφυροκέφαλος καρχαρίας. Η αμφίδρομη όραση του χαμαιλέοντα και η περιφερειακή όραση του αλόγου, μπορούν να γίνουν εξίσου ορατές.

Οι πειραματισμοί ωστόσο των καλλιτεχνών δεν σταματούν εδώ, καθώς θέλουν να κατασκευάσουν κράνη τα οποία να δίνουν την όραση των ηρώων της λογοτεχνίας και της μυθολογίας, όπως είναι οι κύκλωπες. Σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, όταν ο χρήστης φορέσει το κράνος, γίνεται ένα υβριδικό πλάσμα. Η εφεύρεση αυτή έχει ως στόχο να προκαλέσει τους χρήστες να αλλάξουν την ματιά τους με τα οποία βλέπουν τον κόσμο.

Έτσι βλέπουν τα ζώα

Έτσι βλέπουν τα ζώα 2

Μοιραστείτε το :