Είστε ευαίσθητοι στα συντηρητικά των διαλυμάτων καθαρισμού;

0

Ένα άλλο ζήτημα σχετικά με την απολύμανση των φακών επαφής, είναι τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων και κατά πόσο αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα των οφθαλμών λόγω ενόχλησης στα συντηρητικά. Σήμερα, τα προϊόντα μίας χρήσης είναι πολύ πιο βολικά, σε σύγκριση με τις «παλιές ημέρες», όταν τα καθαριστικά φακών, τα απολυμαντικά και τα διαλύματα αποθήκευσης ήταν σε ξεχωριστές φιάλες. Τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων, ωστόσο, περιέχουν συντηρητικά που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Κάποιοι χρήστες φακών επαφής μπορούν να αναπτύξουν δυσανεξία στα συντηρητικά των διαλυμάτων πολλαπλών χρήσεων. Μια δυσανεξία που μπορεί να εκδηλωθεί ως ξηρότητα. Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι είστε ευαίσθητοι στα συντηρητικά των διαλυμάτων πολλαπλών χρήσεων, μόνο αυτός μπορεί να συστήσει τη μετάβαση σε ένα σύστημα φροντίδας φακών χωρίς συντηρητικά, βασισμένο σε υπεροξείδιο του υδρογόνου .

Ένας άλλος τρόπος για να αποφευχθούν τα προβλήματα ευαισθησίας των διαλυμάτων φακών επαφής, είναι να φοράτε ημερήσιους φακούς επαφής μίας χρήσης. Αυτοί οι φακοί εξαλείφουν την ανάγκη για προϊόντα φροντίδας φακών, επειδή μπορείτε απλά να τους αντικαταστήσετε μετά από μία μόνο χρήση.

Σταγόνες για τα μάτια

Μερικές φορές η ξηροφθαλμία που σχετίζεται με τους φακούς επαφής μπορεί να λυθεί με την περιστασιακή χρήση οφθαλμικών σταγόνων, γνωστών ως σταγόνες άνεσης, σταγόνες επανύγρανσης ή τεχνητά δάκρυα.

Αν και αυτές οι λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες συνήθως παρέχουν μόνο βραχυπρόθεσμη ανακούφιση για συμπτώματα ξηρότητας των φακών επαφής, μερικές σταγόνες μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές και μακράς διαρκείας από άλλες, ανάλογα με το συγκεκριμένο είδος ξηροφθαλμίας που έχετε. Ο οφθαλμίατρός σας μπορεί να σας προτείνει τις καλύτερες μάρκες, φυσικά μετά την εξέταση των οφθαλμών.

Εάν χρησιμοποιείτε λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια επιλογή προϊόντων σε συνεννόηση με τον γιατρό σας. Πολλές οφθαλμικές σταγόνες δεν προορίζονται για χρήση με φακούς επαφής και φυσικά δεν είναι όλες οι σταγόνες φακών, συμβατές με όλα τα υλικά του φακού.

Ο οφθαλμίατρός σας μπορεί επίσης να σας προτείνει και άλλες θεραπείες που σχετίζονται με ξηροφθαλμία, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και τις συνταγογραφούμενες οφθαλμικές σταγόνες

Μοιραστείτε το :