Εξτένσιονς βλεφαρίδων και οι κίνδυνοι που κρύβουν για τους οφθαλμούς

0

Τα εξτένσιονς βλεφαρίδων είναι άκρως δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με τις γυναίκες να τις εφαρμόζουν πάνω στις δικές τους βλεφαρίδες, έτσι ώστε αυτές να φαίνονται ακόμα πιο μακριές.

Τα εξτένσιονς βλεφαρίδων αποτελούνται από συνθετικές βλεφαρίδες που προσκολλούνται με ειδική κόλλα πάνω στις φυσικές. Σύμφωνα όμως με επιστήμονες από τις Η.Π.Α, η εφαρμογή των συνθετικών βλεφαρίδων μπορεί να επιφέρει σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα, όπως λοιμώξεις. Επίσης, εάν η χρήση τους είναι συχνή, τότε υπάρχει κίνδυνος απώλειας των φυσικών βλεφαρίδων.

Σύμφωνα με τον δρα Ρόμπερτ Ντόριν, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών από τον Ιατρικό Όμιλο True & Dorin στη Νέα Υόρκη, οι ειδικές κόλες που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή των συνθετικών βλεφαρίδων, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στις ευαίσθητες γυναίκες, ενώ η σκόνη και οι μικροοργανισμοί που παγιδεύεται σε αυτές, μπορούν να προκαλέσουν οφθαλμολογικές λοιμώξεις.

Η πιο συνήθης κατάσταση όμως, είναι η απώλεια των φυσικών βλεφαρίδων, καθώς αυτές τείνουν να λεπταίνουν και να πέφτουν.

Ο δρ Φίλιπ Ρ. Ριζούτο, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, προειδοποίησε, επίσης, πως η εφαρμογή εξτένσιονς βλεφαρίδων, αυξάνει τα κρούσματα οφθαλμοπαθειών.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το Οφθαλμολογικό Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τόκιο, το 26.8% των γυναικών που έλαβαν μέρος σε αυτήν και έκαναν χρήση των συνθετικών βλεφαρίδων, παρουσίαζαν πόνο και πρήξιμο στην περιοχή των βλεφάρων, καθώς επίσης και υπεραιμία στους οφθαλμούς.

Μοιραστείτε το :