Προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία

0

Ο ήλιος εκπέμπει τρία είδη υπεριώδους ακτινοβολίας: UVA, UVB και UVC. Ενώ το UVC απορροφάται από την ατμόσφαιρα της Γης, η ακτινοβολία UVB μπλοκάρεται μόνο μερικώς και μπορεί να κάψει το δέρμα και τα μάτια. Οι ακτίνες UVA δεν φιλτράρονται και προκαλούν τη μεγαλύτερη βλάβη στην υγεία της όρασης.

Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία θα πρέπει να είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα παιδιά γενικά λαμβάνουν περίπου τρεις φορές περισσότερο την ετήσια δόση UV των ενηλίκων. Ωστόσο, μόνο το 7,4% των Αμερικανών αναφέρουν ότι το παιδί τους (πάντα) “φοράει” γυαλιά ηλίου. Και το 13,4% δεν χρησιμοποιεί “τίποτα” για να προστατεύσει τα μάτια του παιδιού (του) και το περιβάλλον δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Κάποιες συχνές ερωτήσεις σχετικά με την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία:

Ερ.: Όλα τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν προστασία UVA / UVB;
Απ.: Όχι. Επειδή η προστασία των ματιών από την καταστροφική ακτινοβολία είναι ζωτικής σημασίας, είναι επιτακτική η αναζήτηση ετικέτας, που να δείχνει προστασία UV, πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Ερ.: Πότε οι ακτίνες UV επηρεάζουν τα μάτια;
Απ.: Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι παρούσα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Έτσι είναι σημαντικό να έχετε επενδύσει στην αγορά ενός κατάλληλου ζευγαριού ηλίου, το οποίο και θα το φοράτε, ενώ βρίσκεστε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ερ.: Τι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου;
Απ.: Προστασία, καθημερινές δραστηριότητες, άνεση και προσωπικό στιλ.

Θα πρέπει όλοι να φορούν γυαλιά ηλίου κάθε φορά που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ενήλικες και τα παιδιά επίσης θα πρέπει να έχουν μια ολοκληρωμένη ετήσια οφθαλμολογική εξέταση. Τέλος τα γυαλιά ηλίου, με το στιλ και το σχεδιασμό, μπορούν να απογειώσουν οποιοδήποτε βλέμμα!

Μοιραστείτε το :