Ρυτίδες γύρω από τα μάτια

0

Το «πόδι της χήνας» είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων, όπως το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα, εκφράσεις που προκαλούν συσπάσεις στο μυ γύρω από το μάτι.

  • Όταν ο μυς τεντώνεται, τραβάει και το δέρμα μαζί και στη συνέχεια αυτό μαζεύεται πάλι. Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση αμέτρητες φορές μέσα στη μέρα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των λεπτών γραμμών.
  • Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα με αποτέλεσμα οι γραμμές να γίνονται ολοένα και πιο βαθιές.

Οι παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα

  1. Ηλικία: Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, που σημαίνει ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει ολοένα και περισσότερο και γίνεται λιγότερο ανθεκτικό.
  2. Έκθεση στον ήλιο: Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία, επίσης, καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και μετατρέπει τις λεπτές γραμμές που φαίνονται αχνά σε βαθιές ρυτίδες, οι οποίες είναι ευδιάκριτες και από απόσταση.
  3. Ξενύχτι: Ο επαρκής ύπνος θεωρείται σημαντικό στοιχείο, καθώς βοηθά τόσο στην αποφυγή των ρυτίδων γύρω από τα μάτια όσο και των μαύρων κύκλων, που επίσης προσθέτουν χρόνια.
Μοιραστείτε το :