Συμβουλές για την προστασία των ματιών

0

Η υγεία μας γενικά και συγκεκριμένα η υγεία των ματιών μας πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους. Τα μάτια μας καθημερινά υπόκεινται σε τεράστια πίεση, που προκαλεί σταδιακά βλάβες στην όρασή μας—ειδικά όσο περνούν τα χρόνια.

Μπορούμε όμως απλά και καθημερινά να φροντίζουμε την υγεία των ματιών μας ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές!

Φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου.

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για τα μάτια μας χειμώνα-καλοκαίρι, για να προστατεύουμε τον αμφιβληστροειδή μας από βλάβες. Και, επιπλέον, είναι πρακτικά και για αισθητικούς λόγους· αναστέλλουν τη δημιουργία ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

Βελτιώνουμε τη διατροφή μας

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην όρασή μας. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, για παράδειγμα, περιέχουν συστατικά που προλαμβάνουν τη φθορά της ηλικίας και τον καταρράκτη. Τα ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, με τα πολύτιμα λιπαρά ωμέγα-3 είναι επίσης πολύ δυνατοί σύμμαχοι, όπως και τα εσπεριδοειδή.

Κάνουμε διάλειμμα από τον υπολογιστή και τις οθόνες γενικά

Η πολύωρη χρήση του υπολογιστή μπορεί να κάνει τα μάτια μας να πονέσουν και να είναι ξηρά. Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα, περίπου κάθε είκοσι λεπτά, ώστε να τα ξεκουράζετε.

Προγραμματίστε ραντεβού με τον οφθαλμίατρο

Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, προσπαθήστε να βρίσκετε χρόνο για ένα ραντεβού με τον οφθαλμίατρο. Όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί κάποιο πιθανό πρόβλημα, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να το αντιμετωπίσετε.

 

Μοιραστείτε το :