Φροντίδα των φακών στα γυαλιά οράσεως ή ηλίου

0

Όσο αφορά την φροντίδα των γυαλιών, υπάρχουν σημαντικοί κανόνες που εφόσον ακολουθηθούν θα προσφέρουν πολυετή απόδοση των γυαλιών, είτε αυτά είναι οράσεως, είτε γυαλιά ηλίου.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν τηρούν τις οδηγίες του κατασκευαστή ως προς την σωστή τοποθέτηση και αποθήκευση των γυαλιών τους. Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για την σωστή συντήρηση και φροντίδα των γυαλιών.

Καθαρισμός του φακού και προστασία

Για να γίνει πλύση του φακού, οι επαγγελματίες υγείας προτείνουν να τρίψετε απαλά τους φακούς με σαπούνι και νερό, με τα δάχτυλα σας, αφού πρώτα έχετε πλύνει τα χέρια σας. Ξεπλύνετε τους φακούς και στη συνέχεια σκουπίστε τους με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Οι προμηθευτές προσφέρουν ένα ειδικό πανί που συγκεντρώνει την σκόνη. Μην χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά για την πλύση των φακών.

Αποθήκευση των γυαλιών

Μην αφήνετε ποτέ τα γυαλιά μυωπίας απροστάτευτα μέσα στην τσάντα ή στην τσέπη. Η πρόχειρη αποθήκευση θα προκαλέσει γρατζουνιές στους φακούς. Μην τοποθετείτε τους φακούς πάνω στο γραφείο, στην τουαλέτα και στην κουζίνα. Πρόκειται για περιοχές που υπάρχουν σπρέι και καλλυντικά ικανά να βλάψουν τους φακούς.

Μοιραστείτε το :