Φροντίδα φακών και του σκελετού των γυαλιών

0

Τα γυαλιά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η διόρθωση της όρασης εφόσον κρατούνται σε μια σταθερή θέση μπροστά στους οφθαλμούς. Για αυτό όταν πρόκειται για την σωστή φροντίδα των γυαλιών , είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως ο σωστός χειρισμός του σκελετού αλλά και των φακών παίζει καθοριστικό ρόλο.

Για να αποφευχθεί η συστροφή ή η ευθυγράμμιση, οι επαγγελματίες συστήνουν να γίνεται τοποθέτηση των γυαλιών χρησιμοποιώντας και τα δυο χέρια κατά την τοποθέτηση τους. Για να γίνει σωστή τοποθέτηση στο πρόσωπο, πιέστε απαλά τον σκελετό του γυαλιού με ίση πίεση και σπρώξτε προσεκτικά σηκώνοντας το πάνω από τα αυτιά σας. Για να γίνει απομάκρυνση του επαναλαμβάνεται η παραπάνω διαδικασία αλλά με αντιστροφή. Σηκώστε τα γυαλιά και σύρετε ελαφρά προς τα εμπρός.

Θα πρέπει τακτικά να ελέγχεται εάν ο σκελετός των γυαλιών σας είναι σωστά ευθυγραμμισμένος. Εάν διαπιστωθεί ότι ο σκελετός έχει εμφανίσει πρόβλημα και οι φακοί φαίνεται να στριμώχνουν την περιοχή της μύτης, τότε κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε επαγγελματία οφθαλμικής φροντίδας για αποκατάσταση του προβλήματος.. Επίσης πολλά φαρμακεία πωλούν φθηνά σετ εργαλείων γυαλιών που περιέχουν ένα μικρό κατσαβίδι και μια ποικιλία από βίδες, για επείγουσες επισκευές.

Ο οπτικός ωστόσο θα προσαρμόσει τα πλαίσια των γυαλιών, ακόμα και εάν δεν έχετε αγοράσει τα γυαλιά σας από εκεί. Ο Επαγγελματίας οφθαλμικής φροντίδας, σας παρέχει πλήρης εκπαίδευση σχετικά με τους φακούς. Επίσης, ο σκελετός των γυαλιών μπορεί να περιέχει εύθραυστα υλικά και σχεδιαστικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν πολύ εύκολα να καταστραφούν στην προσπάθεια σας να προσαρμόσετε ή να διορθώσετε εσείς τον σκελετό. Μια λάθος κίνηση στην προσαρμογή μπορεί να προκαλέσει σημαντική διαφορά ως προς την ποιότητα της όρασης.

Μοιραστείτε το :