Γιατί τα μάτια μου είναι κόκκινα;

0

Σύμφωνα με επιστήμονες της κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ, τα κόκκινα μάτια δεν είναι και τόσο σπάνιο σύμπτωμα, ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να εμφανίζεται μόνο στον έναν οφθαλμό ή και στους δυο.

Η ερυθρότητα που προκαλείται στο λευκό μέρος του οφθαλμού, προέρχεται από τα αγγεία, τα οποία πολύ πιθανόν να έχουν υποστεί φλεγμονή. Συνήθως, η φλεγμονή αυτή εμφανίζεται και στο τμήμα των βλέφαρων και ονομάζεται επιπεφυκίτιδα.

Ωστόσο, πέρα από την επιπεφυκίτιδα υπάρχουν και άλλες αιτίες, οι όποιες μπορούν να οδηγήσουν σε ερυθρότητα των οφθαλμών. Οι αλλεργίες, οι ερεθιστικές ουσίες, η αϋπνία, η εισχώρηση ξένου σώματος στον οφθαλμό, οι μολύνσεις και το γλαύκωμα, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα. Εάν η ερυθρότητα επιμένει κατά το πέρας των ημερών, θα πρέπει να επεσκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας.

Σε περίπτωση που προκληθεί απώλεια όρασης, έντονος πόνος στην οφθαλμική περιοχή, φωτοευαισθισία, πονοκέφαλος, ναυτία και ανικανότητα να ανοίξετε τον οφθαλμό σας, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Μοιραστείτε το :