Οι έξι κανόνες για να έχετε υγιή μάτια

0

Το ότι διαθέτετε άριστη όραση, δεν θα πρέπει να το θεωρείτε και ως κάτι το δεδομένο, διότι με το πέρασμα των χρόνων μπορούν να κάνουν την εμφάνιση τους αρκετά και σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα. Για αυτό, η φροντίδα των οφθαλμών, θα πρέπει να είναι διαρκής και επιμελής.

Σας παραθέτουμε τους έξι κανόνες για να διατηρήσετε την καλή σας όραση.

1. Υγιεινή διατροφή
Εντάξτε στη διατροφή σας φαγητά τα οποία περιέχουν, λουτεΐνη, ψευδάργυρο, Ω3 λιπαρά, καθώς επίσης βιταμίνες C και Ε. θρεπτικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των οφθαλμολογικών παθήσεων. Τροφές όπως τα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά, τα ψάρια, τα εσπεροειδή, καθώς επίσης τα αυγά και οι ξηροί καρποί, μπορούν να θεωρηθούν σύμμαχοι της καλής όρασης.

2. Διακόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα σύμφωνα με έρευνες αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης καταρράκτη, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, καθώς επίσης και βλάβη του οπτικού νεύρου.

3. Κάντε χρήση των γυαλιών ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου σας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης καταρράκτη και εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

4. Κάντε χρήση των προστατευτικών γυαλιών οράσεως
Σε περίπτωση που εργάζεστε με επικίνδυνα υλικά, θα πρέπει να κάνετε χρήση των προστατευτικών γυαλιών οράσεως.

5. Σε περίπτωση που εργάζεστε στον υπολογιστή, κάντε συχνά διαλλείματα
Η πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, θολή όραση, ξηροφθαλμία και καταπόνηση των ματιών.

6. Να επισκέπτεσθε τον οφθαλμίατρο
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει τακτικά να επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο, με σκοπό την πρόληψη σοβαρών οφθαλμολογικών παθήσεων.

onmed.gr

Μοιραστείτε το :