Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει την όραση;

0

Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί μια από τις καλύτερες αλλαγές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στη ζωή σας. Αλλαγή, η οποία μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία των οφθαλμών σας, σύμφωνα με την Αμερικανική Οφθαλμολογική Εταιρεία.

Το κάπνισμα, μπορεί, μακροχρόνια, να προκαλέσει καταρράκτη και εκφύλιση ωχράς κηλίδας, ενώ όσο πιο πολύ καπνίζει κάνεις, τόσο πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες εμφάνισης οφθαλμολογικών παθήσεων.

Εάν όμως κάποιος διακόψει το κάπνισμα, τότε οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται τόσο, αγγίζοντας τις πιθανότητες ενός ατόμου που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

Επίσης, το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές νόσους, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ματιών, ενώ ο καπνός του τσιγάρου επιδεινώνει μια προϋπάρχουσα ξηροφθαλμία. Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα απώλεια της όρασης στα άτομα τα οποία πάσχουν από σοβαρότατες οφθαλμολογικές παθήσεις.

Τέλος, το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επιφέρει πρόωρο τοκετό, θέτοντας το βρέφος σε κίνδυνο εκδήλωσης αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας, μια οφθαλμολογική πάθηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της όρασης.

Μοιραστείτε το :