Κατανοώντας τις αλλεργίες των ματιών

0

Οι οφθαλμικές αλλεργίες μπορεί να κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν πρησμένα και ερυθρά, αλλά δεν είστε οι μόνοι. Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο νοσούν από αλλεργίες των οφθαλμών, όπως είναι και η αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Μια κρύα κομπρέσα μπορεί να επιφέρει λύση στο πρόβλημα, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει μακροχρόνια θεραπεία για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Συμπτώματα των αλλεργιών

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, φαγούρα των οφθαλμών, δακρύρροια, θολή όραση, αίσθημα καύσου, οίδημα των βλεφάρων και ευαισθησία στο φως. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθεί ο ασθενής ότι πάσχει από αλλεργία, είναι η επίσκεψη σε οφθαλμίατρο.

Γιατί οι αλλεργίες προκαλούν ερυθρότητα των ματιών;
Οι αλλεργίες των οφθαλμών προκαλούνται έπειτα από επαφή με τα αλλεργιογόνα, όπως είναι η γύρη ακόμα και τα κατοικίδια ζώα. Τα κύτταρα των οφθαλμών απελευθερώνουν ισταμίνη αλλά και άλλες χημικές ουσίες, οι οποίες προκαλούν φλεγμονή. Αποτέλεσμα της φλεγμονής είναι η έντονη φαγούρα αλλά και η ερυθρότητα των οφθαλμών.

Μην τρίβετε τα μάτια σας
Μπορεί να φαίνεται ως η μόνη λύση, αλλά το τρίψιμο των οφθαλμών επιδεινώνει το πρόβλημα της φαγούρας. Όταν τρίβετε τα μάτια σας απελευθερώνονται περισσότερες χημικές ουσίες, ικανές να προκαλέσουν πιο έντονη φαγούρα. Η μόνη λύση είναι να βγάλετε τους φακούς επαφής σε περίπτωση που γίνεται χρήση τους, να αποφεύγετε το μακιγιάζ και να τοποθετούνται δροσερά επιθέματα.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών στις γυναίκες
Εφαρμόστε ένα υποαλλεργικό κονσίλερ το οποίο μπορεί να κρύψει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Αποφύγετε το έντονο μακιγιάζ.

Αλλεργίες ματιών από τη γύρη
Εάν βρίσκεστε στη φύση, μπορεί να πάσχετε από την εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Το γρασίδι, ακόμα και τα δέντρα αποτελούν παράγοντες της αλλεργίας. Όσο αφορά τη γύρη θα πρέπει τα παράθυρα του σπιτιού να παραμένουν κλειστά ενώ κρίνεται απαραίτητη η χρήση γυαλιών ηλίου.

Αλλεργίες από τα κατοικίδια ζώα
Τα κατοικίδια ζώα και τα ακάρεα της σκόνης, μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα τα οποία έχουν μακροχρόνια διάρκεια. Για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες που προέρχονται από το σκύλο σας, θα πρέπει να τον βγάζετε εκτός κρεβατοκάμαρας, να πλένετε τα χέρια σας και να αλλάζετε ρούχα μετά από κάθε παιχνίδι με το κατοικίδιο.

Το σφουγγάρισμα απομακρύνει τα αλλεργιογόνα
Εάν τα ακάρεα της σκόνης προκαλούν φαγούρα, ερυθρότητα και δακρύρροια, η τοποθέτηση των κλινοσκεπασμάτων σε ζεστή περιοχή (να βλέπουν ήλιο), μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Επίσης το σφουγγάρισμα αποτελεί πρώτη λύση.

Θεραπεία των αλλεργιών
Τα αντισταμινικά και τα αποσυμφορητικά, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα των αλλεργιών στους οφθαλμούς. Καταστέλλουν την δράση της ισταμίνης, καταπολεμώντας την φαγούρα και την φλεγμονή.

Τεχνητά δάκρυα για τις αλλεργίες των ματιών
Τα τεχνητά δάκρυα μπορούν να απομακρύνουν τα αλλεργιογόνα από τους οφθαλμούς, αντιμετωπίζοντας την ερυθρότητα. Η μακροχρόνια χρήση τους όμως μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Φάρμακα για τις οφθαλμικές αλλεργίες
Τα αντισταμινικά και τα αποσυμφορητικά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων, ωστόσο τα χάπια μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία και ξηρότητα των οφθαλμών, ενώ τα αποσυμφορητικά μπορούν να προκαλέσουν ζάλη.

Μοιραστείτε το :