Γιατί δεν πρέπει να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο στην κρεβατοκάμαρα;

0

Το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να το αποχωριστούν ούτε όταν ξαπλώνουν στο κρεβάτι.

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να παίξουν κάποιο παιχνίδι στο κινητό ή το αφήνουν ανοιχτό επάνω στο κομοδίνο όλο το βράδυ. Μπορεί στα μάτια μας να φαίνεται μια αθώα συνήθεια και αυτό διότι λίγοι γνωρίζουν το κακό που μπορεί να προκαλέσει.

Πριν από μερικές ημέρες μια νεαρή από το Τέξας ξύπνησε εξαιτίας μιας δυσάρεστης μυρωδιάς. Το Smartphone της το οποίο είχε βάλει κάτω από το μαξιλάρι, είχε καεί, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τα σεντόνια και το στρώμα. Αιτία της καταστροφής ή κακής ποιότητας μπαταρία, καθώς επίσης και το ότι η νεαρή δεν «ακολουθούσε» τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επίσης, μην ξεχνάτε πως κάθε λάμψη από το κινητό, την τηλεόραση, ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, εκπέμπει φως το οποίο εμποδίζει την παραγωγή της «ορμόνης του ύπνου». Άλλωστε πόσες είναι φορές που δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε καθώς μας ενοχλούσε το φως της τηλεόρασης ή ξυπνήσαμε «για τα καλά» ανοίγοντας τα μάτια μας και βλέποντας το ενοχλητικό φωτάκι της οθόνης του υπολογιστή και των ηχείων κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Μοιραστείτε το :