Κοιτάζοντας τα δάκρυα μέσα από ένα μικροσκόπιο

0

Η Rose-Lynn Fisher, αναρωτήθηκε εάν τα δάκρυα που προέρχονται από τη θλίψη, διαφέρουν από τα δάκρυα της χαράς, έτσι άρχισε να τα εξερευνεί κοιτάζοντας τα με ένα μικροσκόπιο.

Εξέτασε 100 διαφορετικά δάκρυα και διαπίστωσε πως τα φυσικά δάκρυα, αυτά δηλαδή που παράγει ο οργανισμός μας ώστε να λιπαίνονται οι οφθαλμοί, είναι εντελώς διαφορετικά από τα δάκρυα που παράγονται από τον καθαρισμό των κρεμμυδιών. Ακόμα, τα δάκρυα χαράς δεν έχουν καμία σχέση με τα δάκρυα που προέρχονται από στενοχώρια. Όπως με μια σταγόνα νερού στον ωκεανό, έτσι και το κάθε δάκρυ μέσα από το μικροσκόπιο, φανερώνει και μια εμπειρία.

Το έργο της Rose-Lynn Fisher, ονομάζεται η τοπογραφία των δακρύων.

  • Τα δάκρυα από το γέλιο μέχρι το κλάμα
  • Δάκρυα της αλλαγής
  • Δάκρυα της θλίψης
  • Δάκρυα από τα κρεμμύδια

Ο Joseph Stromberg του Πανεπιστημίου «Τεχνών και των Επιστημών», εξήγησε πως υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι δακρύων: Τα βασικά, τα αντανακλαστικά και τα ψυχικά, τα οποία ενεργοποιούνται με τις συγκινήσεις. Όλα τα δάκρυα περιέχουν οργανικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των ελαίων, των αντισωμάτων και των ενζύμων, ενώ οι διαφορετικοί τύποι των δακρύων περιλαμβάνουν διακριτά μόρια.

Τα συναισθηματικά δάκρυα έχουν ως βάση τις ορμόνες, συμπεριλαμβανομένων της εγκεφαλίνης και της νευροδιαβιβαστής λευκίνης, η οποία είναι ένα φυσικό παυσίπονο που απελευθερώνεται όταν είμαστε αγχωμένοι. Επίσης, τα δάκρυα όταν τα κοιτάξει κάποιος από ένα μικροσκόπιο αποκτούν διαφορετικά σχήματα. Συνεπώς, ακόμα και τα ψυχικά δάκρυα τα οποία διαθέτουν την ίδια χημική σύνθεση, μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Όπως οι νιφάδες του χιονιού και τα δακτυλικά αποτυπώματα, κανένα δάκρυ δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο.

Μοιραστείτε το :