Τα λάθη που κάνουμε με τις σκιές ματιών

0

Το κραγιόν και οι σκιές ματιών αποτελούν τα πιο αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ των γυναικών. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως η λάθος εφαρμογή της σκιάς ματιών μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει αποκρουστικό.

Σας παραθέτουμε τα 6 λάθη που η κάθε γυναίκα θα πρέπει να αποφεύγει, έτσι ώστε να δημιουργείται το πιο επιτυχημένο μακιγιάζ ματιών.

1. Το υγρό foundation
Μπορεί να προτιμάτε το υγρό foundation ως βάση στην οφθαλμική σας περιοχή, ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το μέγιστο λάθος. Οι υγρές σκιές τείνουν να κολλάνε στις πτυχές των ματιών και να κάνουν τους οφθαλμούς να δείχνουν γερασμένοι και κουρασμένοι. Οι πτυχές, εν συνεχεία σκουραίνουν, συγκεντρώνοντας μια παχιά κρούστα, η οποία δεν κολακεύει καθόλου. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να εφαρμόζετε μια απλή πούδρα στους οφθαλμούς σας και μετά να εφαρμόζετε τη σκιά ματιών.

2. Χρωματικοί συνδυασμοί των σκιών… μόνο για τις απόκριες
Χρωματικοί συνδυασμοί των σκιώνΜπορεί να έχετε φορέσει ένα τολμηρό ή εντυπωσιακότατο φόρεμα, αυτό δε σημαίνει όμως, πως θα πρέπει να παίξετε με τις διαφορετικές σκιές ματιών, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ… το παγόνι. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια πολύ λαμπερή σκιά… αλλά οι απόκριες φαντάζουν λίγο μακριά… Επίσης, μπορεί να θέλετε να εμφανισθείτε σε πάρτι, με σκιές ματιών νέον και με χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά το μακιγιάζ δεν λειτουργεί έτσι.

3. Συνδυάζοντας τη σκιά με την απόχρωση των ματιών σας
Οι περισσότεροι fashionistas, πιστεύουν πως θα πρέπει να ταιριάζετε τις σκιές ματιών σας, ανάλογα με την απόχρωση των ματιών σας. Στην ουσία είναι αυτή η άποψη απολύτως σωστή; Το να εφαρμόζουμε μπλε η γαλάζια σκιά σε γαλανά μάτια, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κρύψει το εκτυφλωτικό χρώμα των ματιών. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το πως θα δώσετε ζωντάνια στο βλέμμα σας, χρησιμοποιώντας αποχρώσεις, οι οποίες θα αναδείξουν τη λάμψη των οφθαλμών σας.

4. Σκιές ματιών σε πολύ σκληρές γραμμές
Προσπαθήστε να εφαρμόζετε σκιά ματιών σε έναν απαλό τόνο και αυτό διότι οι σκληρές γραμμές, ναι με είναι ωραίες, αλλά μόνο για τις πασαρέλες.

Σκιές ματιών

5. Ξεχνώντας το eyeliner
Όσο εντυπωσιακή και εάν είναι η σκιά των ματιών σας, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το μολύβι ματιών ή το eyeliner.

6. Εφαρμόζοντας τους λάθος χρωματικούς συνδυασμούς
Επιλέξτε χρώματα, τα οποία θα τονίσουν τους οφθαλμούς σας. Εάν δώσετε ένταση στο μακιγιάζ ματιών, χρησιμοποιήστε ένα πολύ απαλό ως προς την απόχρωση του, κραγιόν. Εάν πάλι δώσετε ένταση στα χείλη σας, κρατήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας διακριτικό. Θα πρέπει, επίσης, να επιλέξετε τα χρώματα έτσι ώστε να μην έρχονται σε αντίθεση και με το χρώμα τους δέρματος σας. Επιπλέον, συνδυάστε το μακιγιάζ σας με την ενδυμασία σας, πχ, οι σκιές με glitter δεν ταιριάζουν σε μια απλή φούστα ή ένα απλό καθημερινό σύνολο.

fe-mail.gr

Μοιραστείτε το :