Ληγμένα καλλυντικά και πως αυτά επηρεάζουν τους οφθαλμούς

0

Κοιτάζετε άραγε την ημερομηνία λήξεως των καλλυντικών σας προϊόντων, όπως ακριβώς κοιτάζετε και την ημερομηνία λήξεως των προϊόντων των σουπερμάρκετ;

Εάν όχι, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η εφαρμογή ληγμένων καλλυντικών προϊόντων στο πρόσωπο, μπορεί να επηρεάσει την όραση σας, προκαλώντας σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα. Εάν διαπιστώσετε πως το καλλυντικό προϊόν (μάσκαρα, σκιά) δεν παρέχει ποια το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολύ πιθανόν να έχει λήξει. Όσον αφορά τη μάσκαρα μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε πως ήρθε πλέον η ώρα της αντικατάστασης της, καθώς κάνει τις βλεφαρίδες σας υπερβολικά σκληρές και παχιές.

Τι μπορεί όμως να προκαλέσει η εφαρμογή ληγμένων καλλυντικών προϊόντων στους οφθαλμούς;
Αποτέλεσμα της εφαρμογής ληγμένων καλλυντικών προϊόντων στην περιοχή των οφθαλμών αποτελεί ο ερεθισμός της περιοχής και η εμφάνιση φλεγμονών. Η επιπεφυκίτιδα, επίσης, αποτελεί άλλο ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα της εφαρμογής των ληγμένων καλλυντικών.

Συμβουλές για να μην έχετε στην κατοχή σας ληγμένα καλλυντικά.

  • Η μάσκαρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα της.
  • Οι σκιές ματιών δε λήγουν γρήγορα, όμως εάν σας έχει περισσέψει αρκετή ποσότητα αντηλιακού του περσινού καλοκαιριού, καλό είναι να μην το εφαρμόσετε, καθώς πλέον δεν σας προστατεύει.
  • Το eyeliner αποτελεί ένα άκρως ευαίσθητο καλλυντικό προϊόν και θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τέσσερις μήνες.
  • Οι κρέμες προσώπου «κρατούν» έως και 8 μήνες, εφόσον είναι σε βαζάκι.
  • Το ρουζ, οι σκιές ματιών και οι πούδρες, «κρατούν» έως και 2 χρόνια.
  • Τα μολύβια ματιών και τα κραγιόν, διαρκούν και αυτά το πολύ 2 χρόνια

Μπορείτε πολύ εύκολα να βοηθήσετε τα καλλυντικά σας προϊόντα να «ζήσουν» περισσότερο, φυλάσσοντας τα σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος. Μην τα αφήνετε ποτέ στον ήλιο, για αυτό και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μην αφήνετε το νεσεσέρ σας στο αυτοκίνητο.

Μοιραστείτε το :