Μυωπικές εκφυλίσεις των οφθαλμών – Τι είναι;

0

Ένας άνδρας ηλικίας 67 ετών, με καλή υγεία, ο οποίος πάσχει από υψηλού βαθμού μυωπίας από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, πληροφορήθηκε προσφάτως από τον οφθαλμίατρο του, πως πάσχει από μυωπικές εκφυλίσεις, μια κατάσταση η οποία δεν δέχεται καμία θεραπεία και ως μόνη ενίσχυση του δόθηκαν βιταμίνες. Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, αναρωτιέται εάν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο μπορεί να του χορηγηθεί και εάν οι μυωπικές εκφυλίσεις μπορούν να του επιφέρουν απώλεια της όρασης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστήμιο της Λειψίας Σπύρου Γεωργαρά, η χορήγηση βιταμινών αποτελεί την καλύτερη θεραπεία. Επίσης, η ενασχόληση με την αεροβική, η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, ο τακτικός έλεγχος του σακχάρου και η λήψη αγγειοδιασταλτικών φαρμάκων, μπορούν να επιφέρουν βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Επίσης, θα πρέπει να γίνεται τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος ανά έξι μήνες. Οφθαλμολογικός έλεγχος, ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει εξετάσεις σχετικά με τον έλεγχο του βυθού του ματιού, καθώς επίσης και υπερηχογράφημα ωχράς κηλίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαρά δεν πρόκειται να υπάρξει επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά ούτε και θα προκληθεί απώλεια της όρασης. Από την άλλη, μπορεί να γίνει διόρθωση της μυωπίας, πραγματοποιώντας μια απλή επέμβαση για τον καταρράκτη.

Μοιραστείτε το :