Δείτε τι έπαθε νεαρή κοπέλα όταν νερό έπεσε στους φακούς επαφής της

0

Η 18χρονηΤζέσικα Γκρίνι, από το Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, παραλίγο να χάσει την όραση της, όταν νερό έπεσε στους φακούς επαφής της.

Η 18χρονηΤζέσικα Γκρίνι

Παράσιτο εισχώρησε εντός του οφθαλμού της, από τους φακούς επαφής, τους οποίους είχε τοποθετήσει κοντά στον νεροχύτη. Το παράσιτο αυτό παραλίγο να προκαλέσει απώλεια όρασης στην νεαρή κοπέλα και αυτό διότι της κατέτρωγε τον κερατοειδή χιτώνα του ματιού!

Δείτε τι έπαθε νεαρή κοπέλα

Η πρώτη ιατρική εκτίμηση, η οποία ήταν λανθασμένη και έκανε λόγο για μια απλή μόλυνση, εφησύχασε την νεαρή κοπέλα, της οποίας, ωστόσο, ο οφθαλμός έπειτα από λίγες ημέρες άρχιζε να πρήζεται και να κοκκινίζει.

Η κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως εντός του βολβού του οφθαλμού της, αναπτύχθηκε το παράσιτο με ονομασία «Acanthamoeba keratitis».

Η 18χρονηΤζέσικα Γκρίνι 2

Οι γιατροί της απαγόρευσαν να κοιμάται για μια ολόκληρη εβδομάδα, ώστε να βάζει στον οφθαλμό της σταγόνες κάθε δέκα λεπτά, ώστε να καταπολεμηθεί το παράσιτο.

Η ίδια δήλωσε πως μετά την τέταρτη ημέρα άρχιζε να απελπίζεται εξαιτίας της αϋπνίας, αλλά και από το ότι ο οφθαλμός της παρέμενε στην ίδια κατάσταση.

Μόλις η Τζέσικα πήρε εξιτήριο, έπρεπε να βάζει 21 σταγόνες σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο.

Μοιραστείτε το :