Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό ως διάλυμα φακών επαφής;

0

Όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό ως διάλυμα των φακών επαφής σας. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ το νερό της βρύσης, το εμφιαλωμένο και το αποσταγμένο νερό ως υποκατάστατο για το διάλυμα φακών επαφής.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ακόμα και για νερό που πιθανόν να πέσει τα μάτια σας κατά την κολύμβηση (συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης σε χλωριωμένες πισίνες), ή έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο. Οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του παρασίτου που προκαλεί κερατίτιδα, βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους και έτσι μπορούν να προσκολληθούν στους φακού επαφής, προκαλώντας απειλητικές για την όραση οφθαλμικές μολύνσεις.

Αν κολυμπάτε κάνοντας χρήση των φακών επαφής και το νερό πέσει στα μάτια σας, πρέπει άμεσα να απομακρύνετε τους φακούς επαφής. Εν συνεχεία πρέπει να ξεπλύνετε τους φακούς στο ειδικό διάλυμα . Όπως με όλα τα πιθανά προβλήματα των ματιών, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Αν νομίζετε ότι είναι δυνατόν να βρεθείτε σε σημεία όπου δεν θα έχετε πρόσβαση σε διαλύματα φακών επαφής, αποφύγετε την επικίνδυνη έκθεση φορώντας ημερήσιους φακούς επαφής μιας χρήσης, αντί των επαναχρησιμοποιήσιμων φακών επαφής.

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας αρκετούς φακούς ημερήσιας χρήσης. Στο τέλος της ημέρας (ή αφού φύγετε από την παραλία ή την πισίνα), απλά αφαιρέστε και πετάξτε τους φακούς και αντικαταστήστε τους με καινούριους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο.

Μοιραστείτε το :