Ποιες οφθαλμολογικές εξετάσεις θα πρέπει να κάνουν οι 40άριδες;

0

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, τα συμπτώματα των οφθαλμολογικών παθήσεων εμφανίζονται στα άτομα μέσης ηλικίας.

Ακόμα και εάν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, εντούτοις θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον οφθαλμίατρο σας, για μια βασική εξέταση αναφοράς. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε έγκαιρα να λάβετε θεραπεία για κάποια οφθαλμολογική πάθηση, ή οποία μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότατα συμπτώματα.

Τα περισσότερα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, θα εμφανίσουν πρεσβυωπία. Η πάθηση αυτή οφείλεται στη μύωση της ελαστικότητας του φακού του οφθαλμού, με αποτέλεσμα την ύπαρξη δυσκολίας σε ότι έχει να κάνει με την κοντινή όραση.

Σύμπτωμα της πρεσβυωπίας είναι το ότι νιώθετε πως πρέπει να κρατήσετε το βιβλίο σε πιο μακρινή απόσταση, ώστε να καταφέρετε να διαβάσετε. Εάν η πρεσβυωπία δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκληθεί κόπωση, καθώς επίσης και συχνοί πονοκέφαλοι.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο στο να εμφανίσουν γλαύκωμα και καταρράκτη, σε σύγκριση με τους άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες έχουν την τάση να παρουσιάζουν ξηροφθαλμια, λόγω ορμονικών διαταραχών.

Για να βοηθήσετε στη διατήρηση μιας υγιής όρασης, θα πρέπει να κάνετε χρήση των γυαλιών ηλίου, να αποφεύγετε χώρους με καπνό (τσιγάρα), να αποφεύγετε τις ερεθιστικές για τα μάτια ουσίες, να γυμνάζεστε και να κοιμάστε αρκετά.

Μοιραστείτε το :