Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να έχετε πάντοτε όμορφα μάτια

0

Τα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος όταν κοιτάζει το πρόσωπο μας, για αυτό και οι οφθαλμοί, θα πρέπει να δείχνουν ξεκούραστοι και λαμπεροί.
Η κατάσταση των ματιών φανερώνει όχι μόνο την ηλικία μας, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία μας, με την κούραση της καθημερινότητας να αποτυπώνεται στα μάτια μας, κάνοντας τα να φαίνονται κουρασμένα.

Σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές, για το τι πρέπει να κάνετε, ώστε τα μάτια σας να φαίνονται συνεχώς όμορφα

Πρησμένα μάτια και σακούλες
Οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια αποτελούν φυσική συνέπεια του χρόνου πάνω στο πρόσωπο μας, ωστόσο η κατακράτηση υγρών, η αϋπνία και οι αλλεργίες, κάνουν ακόμα πιο έντονη την εμφάνιση τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια είναι να εφαρμόζετε κρύες κομπρέσες στην συγκεκριμένη περιοχή και εφόσον θεωρείτε πως το πρόβλημα αποτελεί συνέπεια κάποιας αλλεργίας, θα πρέπει να επισκεφθείτε αλλεργιολόγο. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε και εφόσον το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε είναι ξηρό, να εφαρμόζετε «φυσικά» δάκρυα. Τέλος αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Οι μαύροι κύκλοι
Οι μαύροι κύκλοι μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένες και ακόμα… μεγαλύτερες, ενώ οι μελαγχρωματικές ανωμαλίες, η υπερέκθεση στον ήλιο, και ο «κακός», σύγχρονος τρόπος ζωής τείνουν να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Εάν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των γυναικών που έχουν έντονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να εφαρμόζετε τακτικά κρύες κομπρέσες στην περιοχή, καθώς επίσης και αντηλιακή κρέμα προσώπου. Η χρήση των γυαλιών ηλίου προστατεύει επίσης από την εμφάνιση των έντονων, μαύρων κύκλων.

Μυστικά του μακιγιάζ

• Για να δώσετε λάμψη στο βλέμμα σας, προτιμήστε σκιές σε γήινες απαλές αποχρώσεις.
• Εάν έχετε ρυτίδες κάτω από τα μάτια σας, προτιμείστε τις ματ σκιές και εφαρμόστε μικρή ποσότητα shimmer μόνο στο κόκκαλο κάτω από το φρύδι .
• Εάν τα μάτια σας είναι μικρά, εφαρμόστε λίγη φωτεινή σκιά στην εσωτερική γωνία.
• Αν θέλετε να δώσετε όγκο στις βλεφαρίδες σας, εφαρμόστε eyeliner σε καφέ ή μαύρο χρώμα.
• Εφαρμόστε μια μάσκαρα, η οποία θα κάνει τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν ακόμα πιο μακριές.

Μοιραστείτε το :