Όμορφα μυστικά: Εννέα κανόνες της μάσκαρας

0

Η μάσκαρα αποτελεί καλλυντικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αλλάξει την όψη των ματιών μας, ακόμα και εάν δεν εφαρμόσουμε σκιά ματιών, ενώ οι έντονες βλεφαρίδες δίνουν ένταση στο χρώμα που διαθέτουν οι οφθαλμοί μας. Ωστόσο, ορισμένες λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αυτοί είναι οι εννέα κανόνες της μάσκαρας.

1. Να είστε συγκεκριμένες.
Όταν αγοράζετε μια μάσκαρα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η μάσκαρα που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι «θαυματουργή», δηλαδή καμία μάσκαρα δεν προσφέρει όγκο, μήκος, κτλ. Σύμφωνα με τη σύσταση τους, πάντα θα θυσιάζεται μια ιδιότητα για κάποια άλλη. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε μια μάσκαρα για όγκο και μια άλλη για μήκος, εφαρμόζοντας τη μια πάνω στην άλλη.

2. Το μαύρο χρώμα της μάσκαρας ταιριάζει σε όλες.
Ο σκοπός της μάσκαρας είναι να δώσει ένταση στο βλέμμα, δίνοντας έμφαση στις βλεφαρίδες. Το μαύρο χρώμα ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ότι χρώμα οφθαλμών και εάν διαθέτουν.

3. Να εφαρμόζετε αδιάβροχη μάσκαρα μόνο όταν πρέπει.
Η αδιάβροχη μάσκαρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα κατά το ντεμακιγιάζ. Αυτό σημαίνει έντονο τρίψιμο στην περιοχή των οφθαλμών, τρίψιμο το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της περιοχής και «αδυνάτισμα» των βλεφαρίδων.

4. Η σωστή καμπύλη.
Το ψαλιδάκι ματιών μπορεί να δημιουργήσει την τέλεια καμπύλη, κάνοντας τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα πιο μεγάλα. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το ειδικό ψαλίδι, πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα.

5. Δώστε ένταση
Αφού κάνετε χρήση του ειδικού ψαλιδιού για τις βλεφαρίδες, εφαρμόστε μια στρώση μάσκαρας για τέλειο όγκο και μια στρώση μάσκαρας για μήκος.

6. Δώστε έμφαση και στις κάτω βλεφαρίδες.
Εάν κάνετε smokey eyes, θα πρέπει να εφαρμόσετε μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες. Απλά δεν θα πρέπει να εφαρμόσετε μεγάλη ποσότητα μάσκαρας.

7. Doll lashes.
Πρόκειται για ένα girly look το οποίο έκανε την εμφάνιση του τη δεκαετία του 60’. Ένα look που μπορείτε να πετύχετε μόνο με την εφαρμογή μάσκαρας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε μεγάλη ποσότητα μάσκαρας στις βλεφαρίδες σας, ώστε αυτές να φαίνονται καλυμμένες μεταξύ τους και μυτερές.

8. Απομακρύνετε τους κόμπους.
Όταν εφαρμόζετε τη μάσκαρα, θα έχετε παρατηρήσει πως «πέφτουν» κάποιοι κόμποι από τη μάσκαρα σας πάνω στα βλέφαρα σας, οι οποίοι κάνουν αντιαισθητικό το αποτέλεσμα και μπορούν να χαλάσουν το μακιγιάζ σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τους αποκρίνετε με ένα καθαρό χτενάκι βλεφαρίδων.

9. Το ντεμακιγιάζ.
Προμηθευθείτε προϊόν ντεμακιγιάζ το οποίο να περιέχει έλαια. Για να μην τρίβετε την περιοχή των οφθαλμών σας, βάλτε σε δυο δίσκους ντεμακιγιάζ υγρό ντεμακιγιάζ και τοποθετήστε τα για ένα λεπτό πάνω σε κλειστά μάτια. Έτσι, η μάσκαρα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα.

news.gr

Μοιραστείτε το :