Η όραση μετά την επέμβαση καταρράκτη

0

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας κ. Σ. Γεωργαρά, το άτομο, το οποίο έχει υποβληθεί σε επέμβαση για καταρράκτη, μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να παρουσιάζει ενοχλήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα πρέπει να τον ανησυχήσουν.

Οι ενοχλήσεις, οι οποίες εμφανίζονται συχνά στον χειρουργημένο οφθαλμό, είναι οι εξής: Θάμπωμα, δακρύρροια, ερυθρότητα, φωτοφοβία και αίσθημα βάρους ή ξένου σώματος. Πρόκειται όμως για ενοχλήσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σταδιακά και από μόνες τους.

Η όραση κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών, μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, ή να είναι πολύ καλή, ή κακή. Καταστάσεις, οι οποίες αποτελούν παρενέργειες των φαρμάκων που έχουν χορηγηθεί στον ασθενή, ενώ συνήθως η όραση με διακυμάνσεις, ή η κακή όραση, οφείλεται στα οιδήματα των οφθαλμών, τα οποία προκλήθηκαν κατά την επέμβαση. Επίσης, μπορεί να βλέπετε ακόμα και γαλανά, σύμπτωμα ερεθισμού του βυθού του οφθαλμού.

Η εκδήλωση όμως του έντονου πόνου, δεν είναι κάτι που αναμένεται. Εάν παρατηρήσετε πόνο στην οφθαλμική σας περιοχή, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Μοιραστείτε το :